Αλάτι: Πόσο μειώνετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου αν σταματήσετε να προσθέτετε στο φαγητό

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μείωση του αλατιού στο φαγητό θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που απαλλάσσονται από τη συνήθεια να προσθέτουν αλάτι στο φαγητό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 20%.Οι ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 200.000 Βρετανούς ηλικίας 30 έως 70 ετών για σχεδόν μια δεκαετία.Οι καρδιακές και κυκλοφορικές παθήσεις προκαλούν το 25% των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή περισσότερους από 160.000 θανάτους κάθε χρόνο ή έναν θάνατο κάθε τρία λεπτά.Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών και αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κατά συνέπεια ...

Δείτε επίσης