Ο εχθρός δίπλα μου

Εάν θέλουμε να πάρουμε μια καλή ιδέα για τη διαχρονική «καθημερινότητα» σε ιδρύματα με τροφίμους ανηλίκους χωρίς ή/και με διαλυμένη/παραβατική οικογένεια, πρέπει να κοπιάρουμε την παραπάνω εικόνα σε εκατοντάδες, αν όχι σε χιλιάδες αντίγραφαΚατά τη διάρκεια των επιβεβλημένων παρατεταμένων εγκλεισμών (lockdowns) την πρώτη και πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ένα αλλόκοτο φαινόμενο πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και, ως εκ τούτου, ασχολίαστο από τα λαγωνικά της ειδησεογραφίας. Αυξήθηκαν ραγδαία οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία (λυπηρή μεν παρενέργεια, αναμενόμενη δε, σε καταστάσεις καταναγκαστικού συγχρωτισμού) αλλά οι τηλεφωνικές κλήσεις των θυμάτων μειώθηκαν, ενόσω αντιστρόφως ανάλογα πολλαπλασιάστηκαν οι καταγγελίες υπό τύπον τηλεφωνικού γραπτού μηνύματος (sms). ...

Δείτε επίσης

Αυτή η πρωτοφανής κινητοποίηση για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Απλά... έρχονται εκλογές

in.gr

Από τις συζητήσεις για την «κούρσα» των επιδοτήσεων που μόλις ξεκίνησε, φαίνεται ότι απουσιάζει σχεδόν όλος ο ευρωπαϊκός νότος αλλά και λίγες μικρές χώρες του Βορρά

in.gr

Απλώς, ο πολίτης ντρέπεται να πει ότι στις εκλογές θα ψηφίσει φασίστες. Γιατί στην ουσία, ντρέπεται να πει ότι είναι ο ίδιος φασίστας.

zarpanews

Οσο ζούμε, θα παλινδρομούμε από το «Δόξα τω Θεώ» στο «Βοήθα Παναγιά μου»!

in.gr

Για να μπει το μεταναστευτικό σε κάποια τάξη πρέπει να ξεκαθαριστούν απόλυτα κάποιες έννοιες

in.gr

Ενώ ο κίνδυνος είναι συστημικά διαρκής, τον βαφτίζουμε «τυχαίο». Δεν είναι: είναι ιδιότυπος, ακήρυκτος πόλεμος πρωτίστως στον αέρα αλλά πλέον πολύ συχνά και στη θάλασσα.

in.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδοκίμασε τον Γ. Βαρεμένο αλλά κάλεσε και την Α. Καραμανλή να ζητήσει συγγνώμη. Συγνώμη ζήτησε και ο βουλευτής.

zarpanews

Για την ακρίβεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε δυο casus belli, με δυο διαφορετικά πρόσωπα: τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ..

zarpanews