Ποιοι πριμοδότησαν το ΚΚΕ

Ενας λόγος που αρκετοί αριστεροί γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν στο ΚΚΕ είτε αλλού είναι γιατί επιστράτευσε πρακτικές ξένες προς την ηθική της ΑριστεράςΕίναι δύσκολη η ψύχραιμη αποτίμηση, κυρίως μια-δυο μέρες μετά από κάποια γεγονότα. Οχι γιατί λείπει απαραίτητα η ώριμη πολιτική σκέψη, όσο επειδή κυριαρχεί το συναίσθημα, η προσωπική σου εμπλοκή, ένα κράμα επιθυμιών και ματαιώσεων.Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι με διαφορά το καλύτερο σύστημα που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε και οφείλουμε να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Εχει όμως ένα παράδοξο. Ενώ – θεωρητικώς – σέβεται τη διαφορετικότητα και την άλλη άποψη, δεν την πριμοδοτεί κιόλας. Είναι οπισθοβαρής, στον πυρήνα της ...

Δείτε επίσης

Όταν πριν από ένα χρόνο, στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν, έγραψα κάποιες σκέψεις μου για το πρωινό που παρουσίαζε η Μπέττυ Μαγγίρα...

zappit

Ο πόλεμος στην Ουκρανία -η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά το 1945- περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παλιών και νέων τεχνολογιών και τακτικών.

onalert

Οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε δύο μέλη του NATO.

onalert

Άρθρο άποψης του αρθρογράφου Γκρεγκουάρ Λεμεναζέ, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού περιοδικού «L' Obs».

onalert

Τα πιόνια κινούνται, λοιπόν, στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, αναφέρει η αρθρογράφος της Le Monde, επικεντρώνοντας στον ρόλο της Πολωνίας.

onalert

Σε άρθρο του στο 19fortyfive, ο Michael Rubin προβλέπει νίκη του Ερντογάν στον β' γύρο των εκλογών, ενισχύοντας τον ρόλο του στο τιμόνι της Τουρκίας.

onalert

«Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χωρίσουν την τουρκική πολιτική σε μια εποχή πριν από τους σεισμούς και μια εποχή μετά», γράφει ο κ. Μαϊνάρντους.

onalert

Το αίτημα Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι θέμα διπλωματικής τακτικής, υποστηρίζει ο ερευνητής του γαλλικού ινστιτούτου IRIS Ντιντιέ Μπιγιόν.

onalert