Πόσο γνωρίζουμε τον Ταγίπ Ερντογάν;

Η ελληνική πολιτική τάξη μάλλον δεν έχει «πιάσει» επαρκώς την ισχυρή, άτσαλη αλλά και ευάλωτη εγωκεντρικότητα του προέδρου ΕρντογάνΤώρα που θα έχουμε να κάνουμε με έναν πανίσχυρο και εθνικιστικά εμπλαισιωμένο Ταγίπ Ερντογάν (πιθανότατα) για άλλα πέντε χρόνια οφείλουμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Το πρόσωπο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίσω από το προσωπείο. Προσπάθησα τελευταία να προσεγγίσω κάπως βαθύτερα την ψυχοσύσταση, τον χαρακτήρα Ερντογάν που ορίζει εν πολλοίς και τον πολιτικό Ερντογάν (με αφετηρία και μια συνάντηση μαζί του σε πλαίσιο διπλωματικής διαδικασίας στο κάπως μακρινό 2003). Εκκινώντας από τη διαπίστωση του Χ. Κίσινγκερ στο πρόσφατο βιβλίο του «Ηγεσία» (Leadership), όπου ...

Δείτε επίσης

Όταν πριν από ένα χρόνο, στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν, έγραψα κάποιες σκέψεις μου για το πρωινό που παρουσίαζε η Μπέττυ Μαγγίρα...

zappit

Ο πόλεμος στην Ουκρανία -η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά το 1945- περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παλιών και νέων τεχνολογιών και τακτικών.

onalert

Οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε δύο μέλη του NATO.

onalert

Άρθρο άποψης του αρθρογράφου Γκρεγκουάρ Λεμεναζέ, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού περιοδικού «L' Obs».

onalert

Σε άρθρο του στο 19fortyfive, ο Michael Rubin προβλέπει νίκη του Ερντογάν στον β' γύρο των εκλογών, ενισχύοντας τον ρόλο του στο τιμόνι της Τουρκίας.

onalert

«Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χωρίσουν την τουρκική πολιτική σε μια εποχή πριν από τους σεισμούς και μια εποχή μετά», γράφει ο κ. Μαϊνάρντους.

onalert

Το αίτημα Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι θέμα διπλωματικής τακτικής, υποστηρίζει ο ερευνητής του γαλλικού ινστιτούτου IRIS Ντιντιέ Μπιγιόν.

onalert

Τα πιόνια κινούνται, λοιπόν, στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, αναφέρει η αρθρογράφος της Le Monde, επικεντρώνοντας στον ρόλο της Πολωνίας.

onalert