Τρίζει ο θρόνος του Κ. Μητσοτάκη - zarpanews.gr

“Μήπως θα αρχίσει να αμφισβητείται και από μέσα από τη ΝΔ;”. Είναι η πρώτη φορά μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος από τον Κ. Μητσοτάκη που αυτό το ερώτημα ακούγεται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Γιατί είναι η πρώτη φορά που η στενή αυλή του πρωθυπουργού λερώνεται από θραύσματα σκανδάλου-βόμβας. Σύμφωνα με τον εκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, το δίλημμα στο τέλος της τετραετίας θα ήταν ΄’σταθερότητα/κανονικότητα ή χάος” και “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” με φόντο ένα γερό “πακέτο” παροχών ειδικά στους συνταξιούχους που στη μεγάλη τους πλειοψηφία πηγαίνουν στην κάλπη. Μετά τις παραιτήσεις του γγ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής ...

Δείτε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία -η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά το 1945- περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παλιών και νέων τεχνολογιών και τακτικών.

onalert

Οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε δύο μέλη του NATO.

onalert

Τα πιόνια κινούνται, λοιπόν, στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, αναφέρει η αρθρογράφος της Le Monde, επικεντρώνοντας στον ρόλο της Πολωνίας.

onalert

Σε άρθρο του στο 19fortyfive, ο Michael Rubin προβλέπει νίκη του Ερντογάν στον β' γύρο των εκλογών, ενισχύοντας τον ρόλο του στο τιμόνι της Τουρκίας.

onalert

«Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χωρίσουν την τουρκική πολιτική σε μια εποχή πριν από τους σεισμούς και μια εποχή μετά», γράφει ο κ. Μαϊνάρντους.

onalert

Άρθρο άποψης του αρθρογράφου Γκρεγκουάρ Λεμεναζέ, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού περιοδικού «L' Obs».

onalert

Το αίτημα Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι θέμα διπλωματικής τακτικής, υποστηρίζει ο ερευνητής του γαλλικού ινστιτούτου IRIS Ντιντιέ Μπιγιόν.

onalert

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ουκρανία φέρεται να αναχαίτισε επτά ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, χρησιμοποιώντας το σύστημα αεράμυνας Patriot.

onalert