
Δείτε επίσης
Ο πόλεμος στην Ουκρανία -η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά το 1945- περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παλιών και νέων τεχνολογιών και τακτικών.
Οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε δύο μέλη του NATO.
Τα πιόνια κινούνται, λοιπόν, στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, αναφέρει η αρθρογράφος της Le Monde, επικεντρώνοντας στον ρόλο της Πολωνίας.
Σε άρθρο του στο 19fortyfive, ο Michael Rubin προβλέπει νίκη του Ερντογάν στον β' γύρο των εκλογών, ενισχύοντας τον ρόλο του στο τιμόνι της Τουρκίας.
«Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χωρίσουν την τουρκική πολιτική σε μια εποχή πριν από τους σεισμούς και μια εποχή μετά», γράφει ο κ. Μαϊνάρντους.
Άρθρο άποψης του αρθρογράφου Γκρεγκουάρ Λεμεναζέ, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής του γαλλικού περιοδικού «L' Obs».
Το αίτημα Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι θέμα διπλωματικής τακτικής, υποστηρίζει ο ερευνητής του γαλλικού ινστιτούτου IRIS Ντιντιέ Μπιγιόν.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ουκρανία φέρεται να αναχαίτισε επτά ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, χρησιμοποιώντας το σύστημα αεράμυνας Patriot.