Θρήνος: Πέθανε ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης

Η οικογένεια του θεάτρου αποχαιρετά σήμερα ένα ακόμη μέλος της, τον ηθοποιό Σάκη Πετκίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια μακροχρόνια και συνεπή υποκριτική διαδρομή.Ο Σάκης Πετκίδης σπούδασε στην δραματική σχολή  Ρ. Πατεράκη και υπήρξε βασικό στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) από το 1978. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας του με την κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης ερμήνευσε βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 70 περίπου έργα συνεργαζόμενους με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες.Ανάμεσά τους και τα «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ Ουίλλιαμ, σε σκηνοθεσία Παπαβασιλείου, Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ» του ...

Δείτε επίσης

Ένα νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix θέτει όλα τα σωστά ερωτήματα σχετικά με τις υλικές αιτίες της επιδημίας, αλλά τι γίνεται με τις πνευματικές; «Υπάρχει μια επιδημία μοναξιάς;» αναρωτιέται.

in.gr

Το αντάρτικο τραγούδι, με ελάχιστες εξαιρέσεις εξέφραζε τους σκοπούς και τα ιδανικά του αγώνα, δικαίωνε τις θυσίες του, εξυμνούσε τις γενναίες πράξεις, παρότρυνε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε αυτόν.

in.gr

Του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη

in.gr

Εικόνες εγκατάλειψης στην έπαυλη που στέγασε Coco Chanel και Churchill.

in.gr

Η αποκάλυψη για τις μυστικές διαπραγματεύσεις οδήγησε σε... διάψευση το Βρετανικό Μουσείο.

in.gr

Η παράσταση χορού, σε δημιουργία της Εύης Δημητρίου παρουσιάζεται σε συνεργασία του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης με το Σπίτι της Κύπρου.

in.gr

Η ξεχωριστή παραγωγή απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Γέφυρες που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο Ναύπλιο.

in.gr