Τα 4+1 οφέλη από την κατανάλωση του «σγουρού» μαρουλιού

Το εσκαρόλ, αποτελεί ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό το οποίο έχει πλατιά, ανθεκτικά, τσαλακωμένα πράσινα φύλλα και χρησιμοποιείται ευρέως σε σαλάτες αλλά και σε διάφορες σούπες.Δείτε τα 5 οφέλη για την υγεία:Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Nutrition and Metabolism», η επαρκής ...

Δείτε επίσης

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ορισμένα αυγά μπορούν να μολυνθούν με επικίνδυνα βακτήρια που μπορεί να σας αρρωστήσουν σοβαρά εάν καταναλωθούν.

iatropedia

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει παθήσεις, οι οποίες προκαλούνται από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, με αποτέλεσμα τη στένωση των αγγείων και τη μη ομαλή κυκλοφορία του...

pronews

Αναγκαίο κομμάτι της διατροφής μας για γερή καρδιά, όραση και οστά, όπως και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

pronews