Ακόμα 1 δισ στέλνει η Βρετανία στο Κίεβο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη, ότι αποδεσμεύει άλλο 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,16 δισ. ευρώ) για να προσφερθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ώστε να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, ιδίως με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs). Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει τη στρατιωτική βοήθεια που δόθηκε από το Λονδίνο στο Κίεβο σε 2,3 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης ξοδέψει 1,5 δισεκατομμύρια λίρες σε ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία.Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το δεύτερο μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια για ...

Δείτε επίσης

Οι κινήσεις Ερντογάν, οι γνωστές και άγνωστες συμφωνίες με τον Πούτιν δημιούργησαν την ανάγκη στις ΗΠΑ να του στείλουν συγκεκριμένα «μηνύματα»

in.gr

Το υπουργίο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι.

kosmodromio

Η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας και της ευημερίας στον Ινδο-Ειρηνικό», φέρεται να δήλωσε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος.

kosmodromio

Ο πρόξενος Τατσουνόρι Μοτόκι κρατήθηκε με δεμένα μάτια και ανακρίθηκε προτού του δοθούν 48 ώρες για να εγκαταλείψει τη Ρωσία.

kosmodromio

«Εκδώσαμε νότα διαμαρτυρίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ» σημειώνουν επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδα τους

in.gr

Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση που χρειάζεται

in.gr

Μετά και τη διαρροή στον Nord Stream 2, πηγές δεν αποκλείουν στοχευμένη επίθεση. Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

kosmodromio