Ανταλλαγή κρατουμένων των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα απελευθέρωσε επτά φυλακισμένους Αμερικανούς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση δύο συγγενών του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, επιβεβαίωσαν οι δύο χώρες.Σύμφωνα με το BBC, η ανταλλαγή περιλάμβανε πέντε Αμερικανούς στελέχη εταιριών πετρελαίου, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.Οι Αμερικανοί ανταλλάχθηκαν με δύο από τους ανιψιούς της συζύγου του Μαδούρο, οι οποίοι εξέτιζαν κάθειρξη 18 ετών στις ΗΠΑ για κατηγορίες ναρκωτικών, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.Η Βενεζουέλα είπε ότι δύο άνδρες που κρατούνταν «άδικα» στις ΗΠΑ αφέθηκαν ελεύθεροι.Πρόσθεσε ότι μια ομάδα Αμερικανών πολιτών αφέθηκε ελεύθερη για «ανθρωπιστικούς λόγους».Η ανταλλαγή περιελάμβανε στελέχη της εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας με έδρα τις ΗΠΑ, Citgo, πέραν του βετεράνου των ...

Δείτε επίσης

Ο Βλαντίμιρ Μακέι, που κατείχε τη θέση του από το 2012, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών.

kosmodromio

Ο Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί για «την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου».

kosmodromio

«Θύελλες» στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ αναμένεται να φέρει η νέα κυβέρνηση που ετοιμάζει υστερόβουλα ο Νετανιάχου με κόμματα της άκρας δεξιάς.

kosmodromio

Το Ομάν έχει εντείνει τις προσπάθειές του μεσολάβησης με την ελπίδα να απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους που κρατούνται στη Συρία.

kosmodromio

Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου να κηρύξει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας είναι νομικά εσφαλμένη.

kosmodromio

Η Μόσχα θεωρεί την κριτική των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

kosmodromio

Τίποτα λιγότερο από την Κριμαία ζητά ο Ζελένσκι, ενώ ο Χαβρίλοφ προσβλέπει σε ένα «αναπάντεχο γεγονός», όπως η «εξαφάνιση» του Πούτιν.

kosmodromio

Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ επωφελούνται εις βάρος της Ε.Ε. από τον πόλεμο.

kosmodromio