Άβολες πραγματικότητες

Ο Ρώσος πρόεδρος, όπως ήταν αναμενόμενο, προέβη στην επικύρωση της ενσωμάτωσης στη Ρωσία τεσσάρων άλλοτε ουκρανικών περιοχών, με συμπαγείς ρωσικούς πληθυσμούς. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για αυτήν την εξέλιξη, όπως, για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν, η Ουκρανία να κερδίζει τον πόλεμο, αλλά να ακρωτηριάζεται, να παρακαλά ξανά τη Δύση για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, εισπράττοντας ωστόσο άρνηση – και πολλά άλλα. Θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω. Εδώ θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτήν καθ’ εαυτήν την πράξη της ενσωμάτωσης, η οποία κατά τη Ρωσία βασίζεται στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Για τις ΗΠΑ και τους ...

Δείτε επίσης

Ο Βλαντίμιρ Μακέι, που κατείχε τη θέση του από το 2012, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών.

kosmodromio

Ο Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί για «την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου».

kosmodromio

«Θύελλες» στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ αναμένεται να φέρει η νέα κυβέρνηση που ετοιμάζει υστερόβουλα ο Νετανιάχου με κόμματα της άκρας δεξιάς.

kosmodromio

Το Ομάν έχει εντείνει τις προσπάθειές του μεσολάβησης με την ελπίδα να απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους που κρατούνται στη Συρία.

kosmodromio

Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου να κηρύξει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας είναι νομικά εσφαλμένη.

kosmodromio

Η Μόσχα θεωρεί την κριτική των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

kosmodromio

Τίποτα λιγότερο από την Κριμαία ζητά ο Ζελένσκι, ενώ ο Χαβρίλοφ προσβλέπει σε ένα «αναπάντεχο γεγονός», όπως η «εξαφάνιση» του Πούτιν.

kosmodromio

Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ επωφελούνται εις βάρος της Ε.Ε. από τον πόλεμο.

kosmodromio