ΗΠΑ: Νέα εμπόδια στην Τουρκία για την αγορά F-16 με τροπολογία Μενέντεζ

Νέα εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ θέτει η τροπολογία που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, στον Αμυντικό Προϋπολογισμό της Γερουσίας.Σύμφωνα με την τροπολογία, «ο Πρόεδρος δεν μπορεί να πουλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογία αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών ...

Δείτε επίσης

«Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της» ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

kosmodromio

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, το Κίεβο επιδιώκει σκόπιμα να κάνει μια πυρηνική καταστροφή στην περιοχή να φαίνεται πιθανή.

kosmodromio

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις

in.gr

Αυτή τη φορά ενοχλήθηκε γιατί ο ελληνικός στρατός έκανε ασκήσεις στο έδαφος των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

kosmodromio

Οι πρώτες κοινές περιπολίες άρχισαν με την υποχώρηση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, παρά την επιθυμία του Ερντογάν για χερσαία επέμβαση.

kosmodromio

Χθες, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αντίθεσή του στο ταξίδι, καλώντας την Αυστραλία να τηρήσει την «αρχή της μιας Κίνας».

kosmodromio

Την αντίδραση του Κιέβου προκάλεσε η χθεσινή άρνηση της Ουγγαρίας να συμμετέχει στην αποστολή της E.E. για την εκπαίδευση δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.

kosmodromio

Κινήσεις παρασκηνίου και μυστική διπλωματία στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη, για κάποιου είδους συμφωνία πολιτιστικού περιεχομένου- και άρα κυβερνητική επιτυχία.

kosmodromio