Νέο αμερικανικό «χαστούκι» στην Τουρκία: Η Κύπρος εντάσσεται στο αμυντικό πρόγραμμα «State Partnership»

Η Ουάσιγκτον απαντά με εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λευκωσία στις αξιώσεις του Τούρκου προέδρου να διατηρηθεί το εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ προς την ΚύπροΣτο… κενό φαίνεται να έπεσαν οι αξιώσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Κύπρο.Δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του τούρκοι προέδρου αναφορικά με την ανάγκη ανάκλησης της απόφασης των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι εντάσσει και επίσημα πλέον την Κύπρο στο πρόγραμμα «State Partnership».Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρο μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατά της Ελλάδας θα έχει συνέπειες»Η εξέλιξη αυτή ...

Δείτε επίσης

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις

in.gr

Αυτή τη φορά ενοχλήθηκε γιατί ο ελληνικός στρατός έκανε ασκήσεις στο έδαφος των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

kosmodromio

Οι πρώτες κοινές περιπολίες άρχισαν με την υποχώρηση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, παρά την επιθυμία του Ερντογάν για χερσαία επέμβαση.

kosmodromio

Χθες, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αντίθεσή του στο ταξίδι, καλώντας την Αυστραλία να τηρήσει την «αρχή της μιας Κίνας».

kosmodromio

Την αντίδραση του Κιέβου προκάλεσε η χθεσινή άρνηση της Ουγγαρίας να συμμετέχει στην αποστολή της E.E. για την εκπαίδευση δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.

kosmodromio

Κινήσεις παρασκηνίου και μυστική διπλωματία στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη, για κάποιου είδους συμφωνία πολιτιστικού περιεχομένου- και άρα κυβερνητική επιτυχία.

kosmodromio

Συγκεκριμένη αναφορά κατά της Ελλάδας από τον Αλβανό πρωθυπουργό, λίγο πριν συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη

in.gr

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

in.gr