Οι Κούρδοι δεν έμαθαν…

Τα όσα συμβαίνουν με τους Κούρδους της Συρίας αποτελούν ένα πολύ διδακτικό μάθημα, τόσο για τους ίδιους τους Κούρδους συνολικώς, όσο και για όλους τους λαούς, ημών συμπεριλαμβανομένων.Δεν είναι κρυφό ότι η Συρία για μακρό χρονικό διάστημα στήριζε το ΡΚΚ, μέχρι του σημείου κατά το οποίο απειλήθηκε με πόλεμο από την Τουρκία, οπότε και ακολούθησε η γνωστή περιπέτεια Οτσαλάν, στο πλαίσιο της οποίας η τότε ελληνική κυβέρνηση τον παρέδωσε στους Τούρκους διώκτες του. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ήταν πρώτα η εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και έπειτα η επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος στη Συρία, ...

Δείτε επίσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, όπου παρουσιάστηκαν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας.

kosmodromio

Ο Ρότζερ Γουότερς μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα της ρωσικής πλευράς.

kosmodromio

Μετά το Λονδίνο και το Παρίσι, σήμερα στη σύνοδο κορυφής των 27, ο Ουκρανός πρόεδρος θα επαναλάβει το αίτημά του για μαχητικά αεροσκάφη.

kosmodromio

Οι New York Times αποκάλεσαν την έκρηξη «μυστήριο», αλλά οι ΗΠΑ την προκάλεσαν εκτελώντας μία μυστική θαλάσσια επιχείρηση που κρατήθηκε απόρρητη, ως τώρα.

kosmodromio

«Είμαι ευγνώμων στους φίλους και εταίρους μας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο Σολτς.

kosmodromio

Η Νάνσι Πελόζι υπογράμμισε την πρόσβαση που έχει στον Λευκό Οίκο ο ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης

in.gr

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ απαίτησε την άρση των κυρώσεων επισημαίνοντας την κατοχή εδάφους και την λεηλασία του συριακού πλούτου.

kosmodromio

Ο 80χρονος Πρόεδρος δε διστάζει μπροστά στη διεκδίκηση δεύτερης θητείας αλλά ούτε και στην όξυνση της κόντρας με Κίνα και Ρωσία.

kosmodromio