Πιέσεις Μπλίνκεν κατά Ρωσίας στη Νότια Αφρική

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε τη νέα αφρικανική «περιοδεία» του στην Αφρική από το Γιοχάνεσμπουργκ κάνοντας κήρυγμα τάχα υπέρ αδυνάτων με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Ο Μπλίνκεν «ξεεχνώντας» τις δεκάδες αιματηρές επεμβάσεις των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες (όπως αυτές π.χ. σε Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Συρία, πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβία, Λατινική Αμερική, Αφρική κ.α.) και τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου, έβγαλε σήμερα αντιρωσικό κήρυγμα για τις συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία «σε διεθνές επίπεδο». Όπως είπε, εάν επιτραπεί στη Ρωσία να εκφοβίζει την Ουκρανία, να εισβάλει και να παίρνει το έδαφος άλλης χώρας, χωρίς να προβάλλουν άλλες χώρες ...

Δείτε επίσης

«Εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

kosmodromio

«Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα» δήλωσε προκλητικά

in.gr

Να περιορίσει κάθε τουρκική προσπάθεια για δημιουργία νέων δεδομένων στο Αιγαίο θέλει η Ελλάδα.

in.gr

Η πράξη της ενσωμάτωσης κατά τη Ρωσία βασίζεται στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Για τις ΗΠΑ πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, έγκλημα και άλλα.

kosmodromio

Η Βενεζουέλα απελευθέρωσε επτά Αμερικανούς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση δύο συγγενών του Νικολάς Μαδούρο.

kosmodromio

Ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογη την ιδέα ότι η Μόσχα βρισκόταν πίσω από το περιστατικό στους αγωγούς.

kosmodromio

«Οι αλεπούδες παλεύουν για τα δικαιώματα των κοτόπουλων», έγραψε η διπλωμάτης.

kosmodromio