Ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις Νικαράγουας-Ολλανδίας

Η Νικαράγουα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Η απόφαση αυτή ελήφθει επειδή η «παρεμβατική και νεοαποικιακή» ευρωπαϊκή χώρα «προσέβαλε και συνεχίζει να προσβάλλει νικαραγουανές οικογένειες».Σε χθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα, είπε πως «δεν θέλει πλέον σχέσεις με την παρεμβατική κυβέρνηση» της Ολλανδίας, αφού η πρεσβευτής της Ολλανδίας, Κριστίν Πιρέν, ανακοίνωσε πως η χώρα της δεν θα χρηματοδοτήσει τελικά την κατασκευή ενός νοσοκομείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.Η Πιρέν είναι διαπιστευμένη στην κυβέρνηση της Μανάγκουας, αλλά έχει έδρα της την Κόστα Ρίκα. Την Πέμπτη είχε ...

Δείτε επίσης

Και τα «βέλη» της Ζαχάροβα: «Αυτό δεν είναι πλέον ρωσοφοβία, είναι διαστροφή σε ένα επίπεδο που δεν μπορώ καν να ονομάσω».

kosmodromio

Στα σκαριά μια «τριπλή συμμαχία» προκειμένου να υποστηριχτούν οι μεταφορές φυσικού αερίου μεταξύ των τριών χωρών και προς άλλους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

kosmodromio

Οι συνομιλίες με τον Πούτιν, η πολεμική βιομηχανία, ο εμπορικός ανταγωνισμός και το LNG δεν προδιαθέτουν για τις καλύτερες σχέσεις των δύο χωρών.

kosmodromio

Ακόμη και αν τελικά οι τούρκοι πιλότοι έχουν την ευκαιρία, να εξοικειωθούν με τα Rafale, ξένοι αναλυτές, εκτιμούν πως η Άγκυρα, δεν θα έχει και πάλι «κανένα πλεονέκτημα στο Αιγαίο».

in.gr

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό USS Chancellorsville παρεισέφρησε παράνομα σε χωρικά ύδατα της Κίνας λέει το Πεκίνο.

kosmodromio

Καθώς η παραδοσιακά αδέσμευτη χώρα ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

kosmodromio

Την ενόχληση της Άγκυρας για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας καταδεικνύει η δήλωση Ακάρ, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ τα «βάζουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις ελληνικές έρευνες για αέριο.

in.gr

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται μια σειρά από ισχυρούς, μαζικούς στρατούς, πέρα από εκείνον των ΗΠΑ και δεν διαθέτει πολλούς τέτοιους.

kosmodromio