Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη για το «μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα» του Ερντογάν - Ο φόβος για ατύχημα ή προβοκάτσια

Να περιορίσει κάθε τουρκική προσπάθεια για δημιουργία νέων δεδομένων στο Αιγαίο θέλει η Ελλάδα.Τις απαντήσεις στην ακραία ρητορική του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί να θέσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται πως έχει η Ελλάδα.Μπορεί ο «σουλτάνος» να μιλούσε για «γαλάζιες πατρίδες», να παρουσίαζε χάρτες και να υπέγραφε μνημόνια με τη Λιβύη, η ελληνική πλευρά όμως επένδυσε στη διεθνοποίηση των διπλωματικών ζητημάτων των δύο χωρών και κέρδισε τη συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας, την ίδια στιγμή που η Τουρκία «έμοιαζε» με επικίνδυνο και επεκτατικό γείτονα.Και αυτό όπως φαίνεται, ήταν κάτι που πλήγωσε τον Ρετζέπ ...

Δείτε επίσης

Ο Βλαντίμιρ Μακέι, που κατείχε τη θέση του από το 2012, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών.

kosmodromio

Ο Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί για «την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου».

kosmodromio

«Θύελλες» στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ αναμένεται να φέρει η νέα κυβέρνηση που ετοιμάζει υστερόβουλα ο Νετανιάχου με κόμματα της άκρας δεξιάς.

kosmodromio

Το Ομάν έχει εντείνει τις προσπάθειές του μεσολάβησης με την ελπίδα να απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους που κρατούνται στη Συρία.

kosmodromio

Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου να κηρύξει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας είναι νομικά εσφαλμένη.

kosmodromio

Η Μόσχα θεωρεί την κριτική των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

kosmodromio

Τίποτα λιγότερο από την Κριμαία ζητά ο Ζελένσκι, ενώ ο Χαβρίλοφ προσβλέπει σε ένα «αναπάντεχο γεγονός», όπως η «εξαφάνιση» του Πούτιν.

kosmodromio

Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ επωφελούνται εις βάρος της Ε.Ε. από τον πόλεμο.

kosmodromio