Συναγερμός: Σπάνια εγκεφαλίτιδα από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο της Ροδόπης | in.gr

Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που προήλθε από τσίμπημα τσιμπουριού παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στη Ροδόπη, προκαλώντας την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών. Στο νοσοκομείο Η ασθένεια διαγνώστηκε σε 56χρονο κτηνοτρόφο στην περιοχή του Ιάσμου, ο οποίος νοσηλεύτηκε με ήπια συμπτώματα κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας (κρότωνες είναι η επιστημονική ονομασία των τσιμπουριών) στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, το οποίο αποκάλυψε το θέμα, ο 56χρονος πήρε ήδη εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, αλλά η περίπτωσή του προκάλεσε μίνι… συναγερμό. Κι αυτό γιατί το στέλεχος της κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας έχει παρουσιαστεί διαχρονικά μόνο 6 φορές στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή εξαιρετικά σπάνιο και γι’ αυτόν τον ...

Δείτε επίσης

Ένας 34χρονος συνελήφθη, την Πέμπτη το μεσημέρι σε κοντινή Κοινότητα της Λαμίας, για καλλιέργεια ναρκωτικών.

newsbomb

Η ενίσχυση και η αξιοποίηση των ορεινών προορισμών βρέθηκε στο επίκεντρο της 1ης συνάντησης εργασίας των προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων-Μελών Ορεινής-Ηπειρωτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

iefimerida

Γλυκά Νερά: Ψύχραιμος και αμίλητος, με λευκό αλεξίσφαιρο και μάσκα, οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του.

flash

Γλυκά Νερά: Σε έκτακτη ενημέρωση, η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και πως έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης

flash

«Η δέσμευσή μου για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθολικό, δημόσιο, αλλά και ποιοτικό ισχύει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ», τόνισε από την Περιφέρεια Ηπείρου ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στα Ιωάννινα .

athina984