Στη Νιγηρία βρήκαν τη λύση: Φτιάχνουν φτηνά αντισεισμικά σπίτια με χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια [βίντεο]

Μια πρωτότυπη λύση στο πρόβλημα της ακριβής στέγασης αλλά και των πλαστικών απορριμμάτων εφαρμόζουν στη Νιγηρία κατασκευάζοντας αντισεισμικά σπίτια με… χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια. Το πρόβλημα των πεταμένων πλαστικών μπουκαλιών είναι οξύ στη Νιγηρία, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες της Μαύρης Ηπείρου: Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μισό δισ. μπουκάλια PET καταλήγουν στους δρόμους, ή στην καλύτερη περίπτωση σε χωματερές στην αφρικανική χώρα, ένας τεράστιος όγκος, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να υποστηρίξει μια νέα βιώσιμη επιχείρηση κατασκευών. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Και πράγματι, στο Πάιπε ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούτζα, αλλά και ...

Δείτε επίσης

Πυρκαγιές, πλημμύρες και εξοντωτικά υψηλές θερμοκρασίες από τη Φινλανδία μέχρι την Ελλάδα: η Ευρώπη «λιώνει» αντιμέτωπη μ' έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων δεκαετιών καθώς επιστήμονες και κυβερνήσεις ετοιμάζονται να υπογράψουν μια νέα έκθεση -καμπανάκι για τη σοβαρότητα της απειλής από την κλιματική αλλαγή.

iefimerida

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερης διάρκειας της τελευταίας 35ετίας.

iefimerida

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξουμε σε αυτόν τον πλανήτη, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε χαοτικές συμπεριφορές, αγωνία και θλίψη από τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων εξαιτίας των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, εάν δεν πάρουμε μέτρα μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός, με αφορμή τους καύσωνες και τις δασικές πυρκαγιές, σε Ελλάδα, Σιβηρία, Βόρεια Ευρώπη, Καναδά, ΗΠΑ κα, αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία, Κίνα και Ινδία.

iefimerida

Το 2020, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου των επιχειρήσεων που καλύπτονται από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών (ΣΕΔΕ) της ΕΕ μειώθηκαν κατά 13,3 % σε σύγκριση με το 2019.

iefimerida

Το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας έγινε την Πέμπτη το δεύτερο που κήρυξε «κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» εννέα ημέρες μετά αυτό της Βρετανίας, ένα νέο το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τη νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

iefimerida

Καμπανάκι για το κλίμα, τα «ζωτικά σημεία» της Γης εξασθενούν λόγω των πληγμάτων που δέχονται από την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησαν σήμερα επιστήμονες.

iefimerida

Καμπανάκι για το κλίμα, τα «ζωτικά σημεία» της Γης εξασθενούν λόγω των πληγμάτων που δέχονται από την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησαν σήμερα επιστήμονες.

iefimerida

Οι ελβετικοί παγετώνες συνέχισαν φέτος να λιώνουν με ανησυχητικό ρυθμό και η συσσώρευση χιονιού στον μεγαλύτερο παγετώνα των Άλπεων ουδέποτε ήταν τόσο χαμηλή, προειδοποιεί μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

iefimerida