Σκυλακάκης: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 δημιουργεί ευκαιρίες

Tα εργαλεία (επιδοτήσεις και δάνεια) που προσφέρει στις επιχειρήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τις ευκαιρίες που δίνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο κ. Σκυλακάκης επισκόπησε τις αλλαγές που έγιναν στην οικονομία και τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρθηκαν, σημειώνοντας τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ. «...Αλλάξαμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι κυριολεκτικά στραγγαλίζονταν από την ασφαλιστική νομοθεσία. Κάναμε μία πολύ σοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ για να ενθαρρύνουμε και την επένδυση στη γη και στην κατοικία, διότι ...

Δείτε επίσης

Ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει από το κλείσιμο του προϋπολογισμού στο τέλος του Φεβρουαρίου (θα αφορά στο 2022) και από την εξέλιξη των τιμών στην ενέργεια, θα καθορίσει το εύρος του νέου πακέτου των μέτρων στήριξης, κυρίως προς τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

dikaiologitika

Τον «δεκάλογο» του ενημερωμένου καταναλωτή για αγορές από τα σούπερ μάρκετ παρουσιάζει η ΕΚΚΕ.

dikaiologitika

Σημαντική αύξηση κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 141,3 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο του 2022.

dikaiologitika

Με την ίδια γραμματοσειρά θα αναγράφεται στα καρτελάκια των σούπερ μάρκετ η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή λίτρο, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

dikaiologitika

Απλησίαστα έχουν γίνει για τους καταναλωτές τα ελληνικά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

dikaiologitika

Το «καλάθι νοικοκυριού» δεν φαίνεται να... πήγε και τόσο καλά αν κρίνει κανείς με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε με τη συμμετοχή καταναλωτών.

dikaiologitika

Τα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, με το κράτος να καλύπτει με επιδόμα ολόκληρο το ποσό για χρέη στους παρόχους που φτάνουν έως και τα 6.000 ευρώ. Με ποια κριτήρια χορηγείται.

dikaiologitika

Συνάντηση με τον Πιέρ Γκραμένια είχε ο Χρήστος Σταϊκούρας - Ο επικεφαλής του ESMδιαπίστωσε μεγάλη πρόοδο στην ελληνική οικονομία ενώ ο ΥΠΟΙΚ έστειλε το μήνυμα ότι είναι ρεαλιστικός στόχος η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023

dikaiologitika