Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Έρχεται επέκταση και σε άλλους κλάδους με υπογραφή Κικίλια, τα προνόμια σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

Η τροπολογία του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ψηφίστηκε χθες δίνει τη δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας με απόφαση του να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλους κλάδους. Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίστηκε χθες η τροπολογία Η οποία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε συγκεκριμένους κλάδους. Έτσι, από χθες αποτελεί Νόμο του Κράτους ότι οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης στον εργοδότη τους. Παράλληλα ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων 1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και2. σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου3. Σε υγειονομικές ...

Δείτε επίσης

H FDA δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις συστάσεις της συμβουλευτικής ομάδας, αλλά συνήθως το κάνει. Εγκρίθηκε η ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

dikaiologitika

Διευκρινίσεις για τις ανώτατες τιμές σε rapid test και σε PCR τιμές δίνει η επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζοντας πως το πλαφόν έχει οριστεί σε 60 ευρώ για PCR και 10 ευρώ για rapid test. Κλήθηκε να αναρμονιστεί με την απόφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

dikaiologitika

Ο ΕΟΦ αναγνωρίζει νέες σπάνιες παρενέργειες θρομβοπενίας και θρομβοεμβολής από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson.

dikaiologitika

Σε 31 σημεία στη χώρα θα βρίσκονται αύριο, Σάββατο 16 Οκτωβρίου οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που θα προσφέρουν δωρεάν rapid test.

dikaiologitika

Αυξημένοι κατά 21 ασθενείς είναι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 2.665 και οι νέοι θάνατοι 27.

dikaiologitika

Η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Betuvax ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου Betuvax-CoV-2 κατά της COVID-19.

dikaiologitika

Ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε 2.338 νέα κρούσματα σήμερα, εκ των οποίων στην Αττική 562, ενώ «από κοντά» είναι και η Θεσσαλονίκη με 382.

dikaiologitika

Πόλεις της βόρειας Ελλάδας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού είναι εκείνες που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των ποσοστών θετικότητας.

dikaiologitika