Μπουρκίνα Φάσο: Στρατιωτικοί αξιωματικοί απομακρύνουν τον Νταμίμπα

Ένας λοχαγός του στρατού στη Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε στην εθνική τηλεόραση ότι ανέτρεψε τον στρατιωτικό ηγέτη αντισυνταγματάρχη Πολ-Χένρι Νταμίμπα, σύμφωνα με το BBC.Ο Ιμπραήμ Τραόρε ανέφερε την αδυναμία του αντισυνταγματάρχη Νταμίμπα να αντιμετωπίσει μια ισλαμιστική εξέγερση ως αιτία.Ανακοίνωσε επίσης ότι τα σύνορα έκλεισαν επ’ αόριστον και όλες οι πολιτικές δραστηριότητες ανεστάλησαν.Η χούντα του αντισυνταγματάρχη Νταμίμπα ανέτρεψε μια εκλεγμένη κυβέρνηση τον Ιανουάριο, επικαλούμενη την αποτυχία να σταματήσει τις ισλαμιστικές επιθέσεις.Αλλά η κυβέρνησή του επίσης δεν μπόρεσε να καταπνίξει τη βία των τζιχαντιστών. Τη Δευτέρα, 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν συνόδευαν μια συνοδεία πολιτικών οχημάτων στα βόρεια της χώρας.Νωρίτερα την Παρασκευή, ο αντισυνταγματάρχης ...

Δείτε επίσης

Σκίτσα για το «απεργιακό τσουνάμι» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

kosmodromio

Εκδήλωση για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το απόγευμα της Δευτέρας, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

kosmodromio

Ένα βίντεο από μια επιχείρηση κατά την οποία φέρεται να σκοτώθηκε ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές βγήκε στο φως.

kosmodromio

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.

kosmodromio

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της ανταρτικής ομάδας ELN κατέληξαν σε ένα πρώτο σημείο συμφωνίας.

kosmodromio

Η μελέτη του Λεωνίδα Οικονομάκη για την πορεία δύο πολύ σημαντικών κινημάτων που πέτυχαν να κατακτήσουν αδιαμφισβήτητες νίκες στο κοινωνικό πεδίο.

kosmodromio

Eκδήλωση - ανοιχτή συνέλευση της τρανσφεμινιστικής συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» την Κυριακή, σχετικά με την εξέγερση στο Ιράν.

kosmodromio

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής κήρυξε την Χεβρώνα «κλειστή στρατιωτική ζώνη» για να αποτρέψει μια περιοδεία που διοργανώθηκε από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

kosmodromio