Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: «Χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου» - Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου η σημερινή, για τους χριστιανούς και την Εκκλησία.  Ο Ευαγγελισμός, η καλή είδηση πως ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνουν οι άνθρωποι θεοί άλλαξε τη ζωή τους.Ελεύθερη και ταπεινή η συγκατάβαση της Θεοτόκου στη χαρμόσυνη αναγγελία από τον αρχάγγελο Γαβριήλ ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά (α' 26-38), ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συνέβη έξι μήνες μετά τη θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ελισάβετ, τη γυναίκα του Ζαχαρία, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από τον Θεό προς την Παρθένο Μαριάμ (Μαρία) για ...

Δείτε επίσης

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 25.000 μέσα σε ένα 24ωρο για τις 47.000 προς διάθεση επιταγές.

real

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια μαζί με προνόμια και δώρα δίνει το πρόγραμμα πιστότητας 'ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις' στους παίκτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

real

Αθώος κρίθηκε ιερέας που παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και διέγερση σε ανυπακοή, το διάστημα της πρώτης 'καραντίνας', τον Απρίλιο του 2020.

real

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

real

Το δράμα μίας προσφυγοπούλας από τη Συρία που κατήγγειλε ότι βιάστηκε και έμεινε έγκυος, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

real

Συνελήφθη ο άνδρας που το βράδυ της 21ης Μαΐου επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό ταξί στην περιοχή του Χαϊδαρίου κοντά στο ΚΕΒΟΠ, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός στο όχημά του.

real

Τι κατέθεσε ο διευθυντής του παιδιοκαρδιολογικού του Ωνασείου.

real