Ευρωπαϊκή επιχορήγηση στρατιωτικής κινητικότητας στους λετονικούς σιδηροδρόμμους

Το υπουργείο Μεταφορών της Λετονίας ανακοίνωσε σήμερα πως υπέγραψε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA) σύμφωνα με την οποία το σιδηροδρομικό έργο Rail Baltica έλαβε χρηματοδότηση στρατιωτικής κινητικότητας ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Στρατιωτικής Κινητικότητας κατά την περίοδο 2021-2027.Πρόκειται για την πρώτη χρηματοδότηση που χορηγείται στη Λετονία από το νέο είδος βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη για την ανάπτυξη υποδομών μεταφορών, οι οποίες θα εξυπηρετούν ταυτόχρονα τόσο τις πολιτικές όσο και τις στρατιωτικές ανάγκες. Η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως στόχο να διευκολύνει την κυκλοφορία ...

Δείτε επίσης

Ομάδες Κουβανών διαδήλωσαν χθες στην Αβάνα για 2η νύχτα, αποδοκιμάζοντας τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του ρεύματος μετά τον τυφώνα Ίαν.

kosmodromio

Η αιγυπτιακή οργάνωση δικαιωμάτων Belady ζήτησε την απελευθέρωση 145 γυναικών και 89 παιδιών που φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους.

kosmodromio

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Βρετανία, όπου δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

kosmodromio

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα οι Λετονοί για την ανανέωση του κοινοβουλίου τους, με φαβορί τους κεντρώους.

kosmodromio

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, συγγραφέας και σχολιαστής της εβδομαδιαίας εφημερίδας L’ Espressο, Λουίτζι Ρίβα γράφει στο «Κοσμοδρόμιο» για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ιταλία.

kosmodromio

Η διακήρυξη που βγήκε μετά την τριήμερη σύνοδο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Μεξικό ζητά μεταξύ άλλων την προστασία ευάλωτων αρχαιολογικών χώρων και την αποτροπή παράνομων ανασκαφών.

kosmodromio

Χαρακτήρισε «ιστορική» την 30η Σεπτέμβρη 2022 και δεσμεύτηκε να «κάνει τα πάντα» για να «ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας» σε αυτές τις τέσσερις περιοχές.

kosmodromio

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη κοντά στην πόλη τη Σιέρρα Μπιάνκα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε.

kosmodromio