Ευλογιά των πιθήκων: Το εμβόλιο της ευλογιάς προστατεύει την νόσηση λένε οι ειδικοί

Ευλογιά των πιθήκων: Το εμβόλιο της ευλογιάς προστατεύει την νόσηση λένε οι ειδικοί Dogma 01 Οκτωβρίου 2022 12:55 Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Προλήψεως των Ασθενειών, το εμβόλιο Jynneos, που αρχικά είχε σχεδιαστεί εναντίον της ευλογιάς, φαίνεται να παρέχει προστασία και από την ευλογιά των πιθήκων. Εντυπωσιακή ήταν άλλωστε η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις περιοχές των ΗΠΑ όπου χορηγήθηκε σε επιλεγμένες ομάδες του πληθυσμού. Ακόμα και όσοι έκαναν μία δόση του εμβολίου είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο. Τη μέγιστη προστασία, όμως, αποκόμισαν όσοι έκαναν και τις δύο. Η μονή δόση χρησιμοποιήθηκε στις αρχές της εφετινής ...

Δείτε επίσης

Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Βουλγαρίας, το κεντροδεξιό GERB, εξασφάλισε σήμερα περιθώριο επτά ημερών για να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να ηγηθεί της χώρας, βγάζοντάς την από το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο εν μέσω υψηλού ενεργειακού κόστους και επικείμενης οικονομικής επιβράδυνσης.

iefimerida

Η μετανάστευση είναι κοινή πρόκληση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί, επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

in.gr

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε κατά της δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα, ον λάιν, από το περιοδικό Foreign Affairs.

iefimerida

Το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε σήμερα βολές προς τη θαλάσσια 'ουδέτερη ζώνη' που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

real

Σε νέα πρόκληση που αφορά στην Κύπρο αλλά στοχεύει και στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας προχώρησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας.

real

To Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το ανώτατο όριο της Δύσης στην τιμή του πετρελαίου θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές

newsbomb

Το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε σήμερα βολές προς τη θαλάσσια «ουδέτερη ζώνη» που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

iefimerida