Γιατροί χωρίς σύνορα: Κλινικές μέσα σε υπνοδωμάτια στην Ουκρανία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται σε αρκετές πόλεις και χωριά στη νότια Ουκρανία που για μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων ή υπό ρωσικό έλεγχο. Σε πολλά από αυτά τα μέρη, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα γίνονται μάρτυρες της μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων και των δομών υγείας, και οι άνθρωποι αναφέρουν ότι η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι εξαιρετικά περιορισμένη για πολύ καιρό. Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εδώ βασίζονται σε ντόπιους εθελοντές για να προσεγγίσουν τους κατοίκους που επέζησαν από τη δοκιμασία, αλλά ακόμη και για να βρεθεί ένα μέρος κατάλληλο για μία ιατρική εξέταση. Μετά από οκτώ ...

Δείτε επίσης

Το Ριάντ θέλει να εξασφαλίσει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση του εβραϊκού κράτους

protothema

Ακόμα μια πολιτική παρέμβαση έκανε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, αυτή τη φορά αναφορικά με τις γερμανικές εκλογές στη Βαυαρία και στην Έσση, στις 8 Οκτωβρίου.

iefimerida

Οι Ηhttps://www.iefimerida.gr/tag/ipaνωμένες Πολιτείες "καλούν τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματα" που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το Κόσοβo.

iefimerida

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ σε σε ορισμένο αριθμό άλλων προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες επιτόπου - Το ένα από τα δυο τρένα ήταν σταματημένο τη στιγμή της σύγκρουσης

protothema

Με το πρωτοφανές κύμα βίας να αναγκάζει την κυβέρνηση της Σουηδίας να εμπλέξει ακόμη και τον στρατό ώστε να αντιμετωπιστεί, σουηδικά ΜΜΕ αναφέρονται στη δράση του εγκληματικού δικτύου Foxtrot, υπό τον διεθνώς καταζητούμενο Ράβα Ματζίντ, γνωστό και ως «κουρδική αλεπού».

iefimerida

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «καλούν τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματα» που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το Κόσοβo.

iefimerida

Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψαν το νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης, καθιστώντας σχεδόν βέβαιο ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κατεβάσουν ρολά, τουλάχιστον εν μέρει, αρχής γενομένης από την Κυριακή.

iefimerida

Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψαν το νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης, καθιστώντας σχεδόν βέβαιο ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κατεβάσουν ρολά, τουλάχιστον εν μέρει, αρχής γενομένης από την Κυριακή.

iefimerida