Καζάνι που βράζει το Μπάκιγχαμ: Οι έκπτωτοι, η Όπρα, η βιογραφία και εσχάτως η βάπτιση της Λίλιμπετ

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν ανακοινώθηκε πως η νεαρή Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία, πρωτότοκο παιδί του δούκα και της δούκισσας της Υόρκης θα ανέβει στον βρετανικό θρόνο, διαδεχόμενη τον Γεώργιο ΣΤ΄. Από τότε μέχρι σήμερα – 69 χρόνια μετά – όλα έχουν αλλάξει στο Μπάκιγχαμ. Αν και ποτέ από τη Βρετανική βασιλική οικογένεια δεν έλλειπαν τα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συσσωρεύονται και να δημοσιοποιούνται. Τα ΜΜΕ και η ελευθερία του λόγου σε συνδυασμό με την δύναμη των social media έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι υπήκοοι βλέπουν το Στέμμα με την Ελισσάβετ που ποτέ δεν παρέκκλινε του ...

Δείτε επίσης

Οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος συνέλεξε 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες και κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες.

iefimerida

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) των Ηνωμένων Εθνών ανέστειλε τη διανομή τροφίμων στην πόλη Κομπόλτσα, στη βόρεια Αιθιοπία, εξαιτίας "μαζικών λεηλασιών" αποδιδόμενων σε αντάρτες από την επαρχία Τιγκράι, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. "Μαζικές λεηλασίες αποθηκών στην...

ereportaz

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι ανακοίνωσαν τη γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Λονδίνου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζευγαριού.«Μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας. Το ζευγάρι θα ήθελε να ευχαριστήσει την εξαιρετική ομάδα μαιευτικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τα φροντίδα και τη στήριξη της», ανέφερε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

skai

Στο τραπέζι η χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου, για μεγαλύτερη προστασία, σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά.

news247

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής της να διατάξει πριν από ένα χρόνο τη θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων βιζόν στη χώρα λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό, πριν από την εμφάνισή της ενώπιον μιας επιτροπής έρευνας.

skai

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Evergrande, τις θυγατρικές της και την Kaisa σε καθεστώς 'επιλεκτικής χρεοκοπίας' λόγω αθέτησης πληρωμών.

news247

Το πρόγραμμα «Roam like at home» θα ανανεωθεί για άλλα δέκα χρόνια, σύμφωνα με σχέδια που συμφωνήθηκαν ανεπίσημα μεταξύ των ευρωβουλευτών και της σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη.

iefimerida