Ο λιμός θερίζει τη Μαδασκάρη

Με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσα από φωτογραφίες και ιστορίες ασθενών τους ρίχνουν φως σε μία από τις μεγαλύτερες επισιτιστικές κρίσεις που πλήττει το τελευταίο διάστημα την Μαδαγασκάρη. ADVERTISING Μετά από τρία χρόνια συνεχούς ξηρασίας, οι άνθρωποι στα νοτιοανατολικά της Μαδαγασκάρης, αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες επισιτιστικές κρίσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία των επίσημων αρχών δείχνουν μια ολέθρια κατάσταση, με περίπου 1,13 εκατομμύριο ανθρώπους να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας κατά την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2021, εκ των οποίων 14.000 βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνο στάδιο. Η περιοχή Amboasary έχει επηρεαστεί ...

Δείτε επίσης

Τέσσερις ημέρες μετά το χειρότερο ναυάγιο μεταναστών στη Μάγχη, σήμερα (28/11) πραγματοποιείται στο Καλαί μια ευρωπαϊκή διακυβερνητική σύσκεψη.

iefimerida

Ο Χαλίφα Χάφταρ κατηγορείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό των δυνάμεων του 'Εθνικού Στρατού' στο Κολέγιο Αεράμυνας στη Μισράτα.

news247

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τεστ που επιβεβαίωσαν την παρουσία του νέου αυτού στελέχους σε δύο ταξιδιώτες.

kathimerini

Η συνάντηση έχει ως θέμα «την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και των δικτύων των διακινητών», όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

kathimerini

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ανατολική Αυστραλία επιβεβαίωσαν την παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν το Σάββατο στο...

news247

Η απελπισία κάνει τον άνθρωπο να φτάνει σε ακραία σημεία, στην προσπάθειά του να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο. Μια ακόμη τέτοια ιστορία έγινε γνωστή -παγκοσμίως πλέον- με πρωταγωνιστή έναν νεαρό άνδρα από τη Γουατεμάλα.

iefimerida