Ουγκάντα: Δεν χρειάζεται lockdown για την επιδημία Έμπολα, λέει ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι απέκλεισε χθες Τετάρτη το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη χώρα, κρίνοντας πως οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την υγειονομική κρίση. Οι αρχές της Ουγκάντας ανακοίνωσαν ότι κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο εξαιρετικά μολυσματικός ιός εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Μουμπέντε, στο κεντρικό τμήμα της χώρας των 45 εκατομμυρίων κατοίκων.Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί 24 εργαστηριακά επαληθευμένα κρούσματα και πέντε επιβεβαιωμένοι θάνατοι, είπε ο κ. Μουσέβενι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ...

Δείτε επίσης

Ιρανοί ακτιβιστές έκαναν έκκληση για ένα νέο κύμα διαδηλώσεων από σήμερα με στόχο να επέλθει οικονομική ζημία στην Ισλαμική Δημοκρατία, στην οποία σημειώνονται ταραχές σε εθνικό επίπεδο εδώ και δύο μήνες και πλέον.

iefimerida

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε κατά της δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα ονλάιν από το περιοδικό Foreign Affairs.

real

Δεν επαρκούν τα αντιβιοτικά που διαθέτουν τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, προειδοποιεί η Εθνική Ιατρική Υπηρεσία

protothema

Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft έχει τη δική του κοσμοθεωρία σχετικά με την επαγγελματική επιτυχία.

newsbomb

Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος

protothema

Το δικαστήριο αποφάσισε ότιτο μυαλό τους δουλεύει με πανομοιότυπο τρόπο

protothema

Ξεχώρισε την Κίνα και τη Ρωσία ως δύο χώρες που αποτελούν απειλή σε έναν πολυπολικό κόσμο

in.gr

Ο Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τη Δύση να αποφύγει τη δημιουργία ενός νέου ψυχρού πολέμου χωρίζοντας τον κόσμο σε μπλοκ.

newsbomb