Ολα ήταν ξεκάθαρα, για όποιον ήθελε να δει

Γεννήθηκε στη Μόσχα επί Λένιν, στις 21 Μαΐου 1921, πέθανε στη Μόσχα επί Γκορμπατσόφ, στις 14 Δεκεμβρίου 1989, στο λυκόφως της ΕΣΣΔ. Είναι ο πιο διάσημος σοβιετικός αντιφρονών και ως τέτοιον φρόντισε να τον τιμήσει η Δύση όταν συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννησή του, τον Μάιο του 2021: από τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι την Τσεχία και τη Λιθουανία, είχαν διοργανωθεί τότε ένα σωρό εκθέσεις και εκδηλώσεις προς τιμήν του ακτιβιστή Αντρέι Ζαχάροφ, του συνιδρυτή (1989) της ΜΚΟ Memorial, της σημαντικότερης ρωσικής οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του νομπελίστα Ειρήνης (1975), του ανθρώπου που ενέπνευσε το ...

Δείτε επίσης

Μια συνήθεια που δεν αφορά μόνο τον τόπο μας και τους Έλληνες, αλλά όλον τον πλανήτη.

in.gr

Τι κάνει αυτή την Εβραϊκή Βίβλο των 50 εκατομμυρίων δολαρίων τόσο ξεχωριστή;

in.gr

Η διάσημη Φιλιππινέζα καλλιτέχνιδα τατουάζ, η Whang-Od είναι η πρωταγωνίστρια του εξώφυλλου του τεύχους Απριλίου της Vogue Philippines. Και στα ζωηρά 106 της χρόνια, είναι επίσης ο γηραιότερος άνθρωπος που λαμβάνει αυτή την τιμή.

in.gr

Το να γίνει σύμβολο του σεξ πριν κλείσει τα δώδεκά της χρόνια δεν λύγισε την Μπρουκ Σιλντς -όμως ακόμα και οι θεατές που μεγάλωσαν με το είδωλό της μπορεί να βρουν αυτό το ντοκιμαντέρ σκληρό. To «Pretty Baby» έρχεται να φωτίσει το παρασκήνιο της ιστορίας.

in.gr

Ένας ειδικός στη διαχείριση θυμού ξεφλουδίζει τα στρώματα του θυμού στους άνδρες για να βρει την πηγή - και μια «αλοιφή».

in.gr

Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ έχασε δικαστική αγωγή, επιτρέποντας σε μια ολλανδική, καλλιτεχνική κολεκτίβα να κυκλοφορήσει υλικό που τον δείχνει να κάνει σεξ με πολλές νεαρές γυναίκες.

in.gr

Τα χαζά τηλέφωνα μπορεί να βγήκαν από τη μόδα σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά οι νεότεροι αλλάζουν την ιστορία.

in.gr

Tην 29η Μαρτίου του 1872, ο Μάντζαρος έπεσε σε κώμα κατά τη διάρκεια μαθήματος και τελικά πέθανε στις 12 Απριλίου του ίδιου έτους. Πέθανε τελείως φτωχός καθώς δίδασκε δωρεάν ακόμα και την εποχή που βρισκόταν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια.

in.gr