Έρευνα: Έλληνες και Τούρκοι θέλουν ήρεμα νερά

Αποκλίσεις αλλά και σημαντικές συγκλίσεις στις απόψεις Ελλήνων και Τούρκων για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και τη διεθνή θέση τους, αναδεικνύονται στην έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη διαΝΕΟσις και ΕΛΙΑΜΕΠ. Στην έρευνα είναι σαφές ότι σχεδόν 60% και των δύο πλευρών συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των δύο χωρών είναι οι θαλάσσιες ζώνες, το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος, ενώ, ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειονότητα (περί το 70%) Ελλήνων και Τούρκων επιθυμεί να βρεθεί ένας φιλικός τρόπος συμβίωσης. Είναι εξίσου σαφές ότι οι Ελληνες φοβούνται θερμό επεισόδιο περισσότερο από τους ...

Δείτε επίσης

Ο ανταποκριτής της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Γιάννης Παλαιολόγος, παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός και του πήρε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά το τουρνουά.

kathimerini

Η καλλιτέχνις Joni Zavitsanos ποζάρει μπροστά από την τοιχογραφία της, με επιρροές από την βυζαντινή ζωγραφική, με κάποια από τα θύματα του κορωνοϊού.

kathimerini

Η τρίτη ημέρα των ιπποδρομιών στο Ασκοτ έχει χαρακτηριστεί ως «ημέρα των κυριών».

kathimerini

Ακριβότερες γίνονται από την 1η Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων από το εξωτερικό. Αυτό θα συμβεί καθώς, βάσει οδηγίας της Ε.Ε., θα επιβάλλεται ο ΦΠΑ της χώρας προορισμού και όχι αυτός του κράτους προέλευσης, κάτι που μεταφράζεται σε αυξήσεις, καθώς οι συντελεστές ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους.

kathimerini

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι ανασκαφές στα δύο αρχαία νεκροταφεία της πόλης έφεραν στο φως χιλιάδες σκελετούς.

kathimerini

Παρακολουθήστε μία ακόμη «λουλουδένια» καλλιτεχνική δημιουργία του Τζόσουα Βέρμπερ.

kathimerini

Ενα κοπάδι ελεφάντων έχει αποβιβαστεί στο Green Park του Λονδίνου.

kathimerini

Κάποιοι από αυτούς έχουν τόσα χρήματα ώστε μπροστά στις δραστηριότητές τους ωχριούν οι συνήθεις ενδείξεις χλιδής όπως οι θαλαμηγοί και τα ιδιωτικά αεροσκάφη.

kathimerini