Αντικειμενικές αξίες: Task force για την αξιολόγηση των συνεπειών από τις αλλαγές σε φόρους, τέλη, επιδόματα

Προσαρμογές σε μία σειρά επιδομάτων και παροχών που κινδυνεύουν να τις χάσουν ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών, προαναγγέλλει η κυβέρνηση. Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της επικαιροποίησης και αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στην επικράτεια και της χωρικής επέκτασης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων στο πλαίσιο της ευρύτερης σχετικής μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, αφενός, για την αξιολόγηση του αποτελέσματος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε λοιπούς – πλέον του ΕΝΦΙΑ – φόρους, σε τέλη, σε κοινωνικά επιδόματα ...

Δείτε επίσης

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε πέντε ούτε δέκα. Στις 80 έχουν φτάσει πλέον οι ζώνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου για να αγοράσεις ένα τετραγωνικό μέτρο...

newsbomb

Οι πληρωμές ξεκινούν από αυτόν τον μήνα και αφορούν τους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με την ισχύ του ν.4387/2016).

agrocapital

Στο νέο πεδίο ανάκαμψης που ανοίγεται στην Ελλάδα από τα χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τα επιτόκια που παραμένουν αρνητικά αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της Handelsblatt από την Αθήνα, το οποίο υπογράφει ο Γκερντ Χέλερ. «30,5 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στην Ελλάδα ως το 2026. Το ποσό αντιστοιχεί στο 18,4% του ΑΕΠ του 2020.

skai

Σε κίνδυνο από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας 34 πόλεις.

kathimerini

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό του ύψους ενίσχυσης της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας.

agrocapital

Intrum και Serengeti Asset Management προκρίθηκαν για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου, που περιλαμβάνει δάνεια συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας 7,2 δισ. ευρώ.

kathimerini

Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ παρέχουν τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

dimosio

Η ήπια ύφεση του πρώτου τριμήνου, σε σύγκριση με τα διψήφια ποσοστά που προέβλεπαν διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί αλλά ακόμα και το υπουργείο Οικονομικών, ήταν μια θετική έκπληξη που οδηγεί σε αναθεωρήσεις προς τα πάνω ακόμα και τους πιο συντηρητικούς.

iefimerida