Αυξήσεις επιτοκίων: Προνόμιο... για λίγους η απόκτηση στέγης μέσω τραπεζικού δανεισμού

Ακριβή στα στεγαστικά δάνεια και φθηνή στις προθεσμιακές καταθέσεις. Αυτή είναι εν ολίγοις η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τις εγχώριες τράπεζες να προσφέρουν αφενός, από τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού για την απόκτηση κατοικίας και αφετέρου, από τις χαμηλότερες αποδόσεις προς τους αποταμιευτές. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που παρουσιάζει το newmoney, το μέσο επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο κυμαινόταν τον περασμένο Δεκέμβριο στο 3,61% (+spread), με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 5η θέση στην Ευρώπη με το υψηλότερο κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά, μετά τις ...

Δείτε επίσης

Μόνο στην Ελβετία, θα επηρεαστούν έως 11.000 θέσεις εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse , σύμφωνα με το δημοσίευμα.

newsbomb

Δημόσιο: «To μπόνους παραγωγικότητας παράγων ριζικής αναμόρφωσης του Δημοσίου» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

flash

Η προθεσμία που δόθηκε για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου 2023, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2023. Η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου του 2023 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

lykavitos

Έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση 540.000 ταμειακών μηχανών και λοιπών φορολογικών μηχανισμών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις

naftemporiki

Ευκολότεροι καθίστανται οι πλειστηριασμοί των κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων κατηγορούμενων για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

sofokleousin

Η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι ούτε «μεγάλη ανατροπή» ούτε «βόμβα», αλλά ένα σημαντικό βήμα για μια ποιοτική προσέγγιση του εκτός σχεδίου χώρου.

kathimerini

Μια νέα απάτη έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από επίδοξα θύματα.

megatv

Φορολογικές δηλώσεις: Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου χρειαστεί θα πρέπει να προστρέξουν στην βοήθεια λογιστών, διότι υπάρχουν σημεία που ενδεχομένως μπορεί να...

tromaktiko