Διπλός συναγερμός από το μέτωπο των ανατιμήσεων -Το ράλι του φυσικού αερίου σπρώχνει την τιμή του ρεύματος

Η Ευρώπη έχει τεθεί σε κατάσταση ενεργειακού συναγερμού και δικαίως, αφού το σενάριο της ελλιπούς αποθήκευσης φυσικού αερίου πριν από το Χειμώνα, δεν φαντάζει πια τόσο μακρινό. Τουναντίον.  Η ροή ρωσικού αερίου βρίσκεται στο 40% της δυναμικότητας των αγωγών και τα χειρότερα έπονται, καθώς τον Ιούλιο ο Nord Stream κλείνει για συντήρηση, χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει τι θα συμβεί από εκεί και πέρα. Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παρά το ότι η ροή αερίου μέσω του Turk Stream επανήλθε κανονικά από τις 27 του μήνα μετά τις προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες, γνωρίζει ότι στο ενδεχόμενο ενεργειακού πολέμου Ρωσίας- Ευρώπης, δεν θα μείνουμε ανεπηρέαστοι.  Διαβάστε το αναλυτικό ...

Δείτε επίσης

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπάθησε σήμερα να κατευνάσει την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στη βρετανική αγορά ομολόγων μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τρας, ανακοινώνοντας ότι θα αγοράσει όσο κρατικό χρέος χρειάζεται.

iefimerida

Άνοδο των τιμών των ακινήτων προβλέπει το 42% όσων έχουν ακίνητο προς πώληση

lifo

Άνοδο των τιμών των ακινήτων προβλέπει το 42% όσων έχουν ακίνητο προς πώληση

lifo

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο, έχουν όμως καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το αρχικά χαμένο έδαφος, εν μέσω καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

iefimerida

Με προσωρινές αγορές ομολόγων επιδιώκει να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

protothema

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο myBusinessSupport της ΑΑΔΕ

protothema

Το ΑΕΠ αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 8% στο πρώτο τρίμηνο εφέτος και κατά 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο.

real