Το «δράμα» των αγορών στο πρώτο εξάμηνο του 2022 -Κατρακύλα λόγω πληθωρισμού και Ουκρανίας, στα ύψη η ενέργεια

"Αίμα" έρρευσε στις αγορές μετοχών, ομολόγων και κρυπτονομισμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ εκτινάχθηκαν οι αγορές των εμπορευμάτων.Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε την "τέλεια καταιγίδα" καθώς η "φωτιά" του πληθωρισμού και η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες προκάλεσαν το δράμα στις αγορές.Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει πιεσμένη, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην δείχνει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης και τις πληθωριστικές πιέσεις να επιμένουν, υποχρεώνοντας τις κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων τους, τροφοδοτώντας έτσι τις ανησυχίες για σοβαρή επιβράδυνση ή και ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΠερί τα ...

Δείτε επίσης

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο, έχουν όμως καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το αρχικά χαμένο έδαφος, εν μέσω καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

iefimerida

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο myBusinessSupport της ΑΑΔΕ

protothema

Με προσωρινές αγορές ομολόγων επιδιώκει να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

protothema

Το ΑΕΠ αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 8% στο πρώτο τρίμηνο εφέτος και κατά 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο.

real

Σε 13,5 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των 372 έργων που έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 'Ελλάδα 2.0', το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

real

Οι «σορτάκηδες» μύρισαν… αίμα και κάνουν παιχνίδι στα χρηματιστήρια, οδηγώντας τα σε χαμηλό δύο ετών.

newsbomb

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσαν σήμερα ότι πιθανόν η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης (τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας) ξανά τον Οκτώβριο.

iefimerida

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα από το πρωί οι αγορές ομολόγων στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής

in.gr