Χρηματιστήριο Αθηνών: Με «ξέσπασμα» στο τέλος επανήλθαν οι 1.050 μονάδες

Με θετικό πρόσημο τερμάτισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και άκρατη επιφυλακτικότητα. Παρ’ όλα αυτά, προς το τέλος της ημέρας, η ελληνική αγορά βρήκε ορισμένα «καύσιμα» και κατάφερε να επιστρέψει στη ζώνη των 1.050 μονάδων. Το ανοδικό κλείσιμο, μάλιστα, επιτεύχθηκε παρά τη στασιμότητα των τραπεζών, οι οποίες δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Στα υπόλοιπα blue chips, σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι Ελλάκτωρ, Mytilineos, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Titan, ενώ η προσοχή στράφηκε και στη ΔΕΗ εν αναμονή των οικονομικών μεγεθών. Στον αντίποδα, Autohellas, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ διολίσθησαν προς χαμηλότερα επίπεδα. ...

Δείτε επίσης

Τρεις ελληνικές τράπεζες στην πρώτη 5άδα των πιστωτικών ιδρυμάτων

protothema

Η Ελλάδα εμφανίζει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης

lifo

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.200 μονάδων – Μόνο η Πειραιώς με κέρδη στις τράπεζες

protothema

Τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τους φόρους, σχολίασε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

real

Στην εκδήλωση 'Ανάπτυξη του Πειραιά από τη Ναυτιλία και τη Ναυπηγοεπισκευή' που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς στις 31 Μαίου, έδωσε το παρόν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

real

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

real

Ο παγκόσμιος διαχωρισμός όσον αφορά την απασχόληση ανάμεσα σε χώρες υψηλού και χαμηλού εισοδήματος επιδεινώνεται καθώς τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

real

Στο 6,1% κατέβασε ταχύτητα στην ευρωζώνη. Τα στοιχεία της Eurostat στηρίζουν τους αξιωματούχους της ΕΚΤ που λένε ότι η ιστορική άνοδος τιμών εξασθενεί και ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί σύντομα να σταματήσουν.

real