Χρηματιστήριο: Κέρδη με υπεραπόδοση των τραπεζών

Με ήπια κέρδη και μέτριο τζίρο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, κυρίως χάρη στις τραπεζικές στηρίξεις, κλείνοντας μία εβδομάδα κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος και η οποία χαρακτηρίστηκε από τη συρρίκνωση των διακυμάνσεων και των ημερήσιων συναλλαγών. Προς το παρόν η αγορά δεν δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις υπέρβασης των 900 μονάδων, όπως σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές, με την έλλειψη σημαντικών εναυσμάτων από την εγχώρια ειδησεογραφία να μη βοηθάει στην «ενεργοποίηση» των επενδυτών. Ετσι, στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 894,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,88 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ...

Δείτε επίσης

Τους πρώτους μήνες του 2022 θα φτάσει τελικά η ώρα και για τις πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα ξεπεράσουν συνολικά το 1,760 δισ. ευρώ.

kathimerini

Πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑΜΕΑ.

newsbomb

Την περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, για μία τετραετία, αγνοώντας φωνές από το Δημοκρατικό Κόμμα που τού ζητούσαν να κάνει άλλη επιλογή.

skai

Ο καλύτερος οδηγός της Αθήνας είναι εδώ για να σε ενημερώσει για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη! Διασκέδαση, φαγητό, έξοδος, θέατρο, ενημέρωση

athensmagazine

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των μεγαλύτερων αρχών ανταγωνισμού

kathimerini

Σε αναμονή της υπογραφής των επιχειρησιακών συμβάσεων τους με το υπουργείο Οικονομικών, τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη υποβολής και επιλογής των επενδυτικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν με τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι εγχώριες τράπεζες δηλώνουν έτοιμες για την αξιοποίηση της μεγάλης αυτής ευκαιρίας.

iefimerida

Οι ελληνικές τράπεζες αλλάζουν σελίδα, ξεπερνούν το στάδιο της εκκαθάρισης των ισολογισμών τους από τα NPEs και στρέφονται στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και στην πιστωτική επέκταση.

iefimerida

Οι ελληνικές τράπεζες αλλάζουν σελίδα, ξεπερνούν το στάδιο της εκκαθάρισης των ισολογισμών τους από τα NPEs

protothema