Κομισιόν: 7 μέτρα για την ακρίβεια στο φυσικό αέριο

Τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των απότομων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας,  με μέτρα συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και άμεσα εφαρμόσιμα συμπεριλαμβανομένων «στοχευμένων φορολογικών μειώσεων» εισοδηματικής στήριξης, ακόμα και αναβολής στην πληρωμή λογαριασμών - αλλά μόνον για τα «ευάλωτα νοικοκυριά»  παρουσίασε την Τετάρτη η  Κομισιόν.  Σχετικά με  τις αιτίες της απότομης ανόδου των τιμών στην ενέργεια, η Επιτροπή εκτιμά ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, και ειδικότερα για φυσικό αέριο, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία. Όπως σημειώνει, η ευρωπαϊκή τιμή του άνθρακα αυξήθηκε επίσης απότομα το 2021,  αλλά με μικρότερο ρυθμό ...

Δείτε επίσης

Η νέα εφαρμογή στοχεύει στον αποτελεσματικό έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας.

kathimerini

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

newsbomb

Νωρίτερα από το αναμενόμενο άναψαν τα καλοριφέρ και τα ελληνικά νοικοκυριά χρειάζονται ταχύτερα τις προκατα

protothema

Το «κουβάρι» του νέου ΕΝΦΙΑ προσπαθούν να «ξετυλίξουν» στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στην οικονομία.

newsbomb

Πανελλαδικά οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 7,1% το γ΄ 3μηνο σε σχέση με πέρυσι και τα ενοίκια κατά 1,3%

kathimerini

Mεγαλύτερη κατά 0,8 μονάδες του ΑΕΠ ή κατά 1,5 δισ. ευρώ περίπου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, ήταν τελικά η ύφεση του 2020, που διαμορφώθηκε στο 9%, σύμφωνα με τα χθεσινά, αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

kathimerini

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως στην κυβέρνηση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιδοτήσεις του ενεργειακού κόστους είτε με απορρόφηση μέρους της...

newsbomb

Αναχαίτιση της τάσης αύξησης των καταθέσεων στις τράπεζες παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς η επιστροφή στην «κανονικότητα»και η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων οδήγησαν σε μείωση στα υπόλοιπα που διατηρούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

kathimerini