Τράπεζες: Πιστωτική επέκταση άνω των 6,5 δισ. ευρώ ο στόχος για το 2023 – «Ατμομηχανή» τα δάνεια προς επιχειρήσεις

Τις επιδόσεις του 2022, οπότε και πέτυχαν καθαρή πιστωτική επέκταση, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, φιλοδοξούν να ξεπεράσουν οι τράπεζες, διατηρώντας ανοιχτή την… κάνουλα της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, μέσα από την αξιοποίηση πολλαπλών «εργαλείων», όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Παρά τον προβληματισμό που αναδύεται από το γεγονός ότι αφενός, η χώρα έχει και επισήμως εισέλθει σε προεκλογική τροχιά και αφετέρου, η αύξηση των επιτοκίων δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων – πόσο δε, μάλλον στα σχέδιά τους για επενδύσεις – οι τραπεζίτες παραμένουν αισιόδοξοι πως το 2023 θα αποτελέσει ακόμη μία χρονιά ορόσημο ως προς το ...

Δείτε επίσης

Τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τους φόρους, σχολίασε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

real

Στην εκδήλωση 'Ανάπτυξη του Πειραιά από τη Ναυτιλία και τη Ναυπηγοεπισκευή' που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς στις 31 Μαίου, έδωσε το παρόν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

real

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

real

Στο 6,1% κατέβασε ταχύτητα στην ευρωζώνη. Τα στοιχεία της Eurostat στηρίζουν τους αξιωματούχους της ΕΚΤ που λένε ότι η ιστορική άνοδος τιμών εξασθενεί και ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί σύντομα να σταματήσουν.

real

Ο παγκόσμιος διαχωρισμός όσον αφορά την απασχόληση ανάμεσα σε χώρες υψηλού και χαμηλού εισοδήματος επιδεινώνεται καθώς τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

real

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 527.706 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 71.351 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022

protothema

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 6,1% - Οι τιμές των τροφίμων συνέχιζαν να αυξάνονται με διψήφια ποσοστά

protothema

Στις μετοχές των τραπεζών και του κλάδου υγείας η μεγαλύτερη άνοδος - Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος με αθροιστικά κέρδη 20,56% για τον Μάιο

protothema