Ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, αλλά πόσοι ανακυκλώνουν το κουτάκι αλουμινίου;

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ωστόσο θεωρούν ότι δεν γίνονται αρκετά για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.Έτσι, το 94% των ερωτηθέντων ζητά περισσότερες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ευρώπη να φτάνει το 91%.Τα παραπάνω αποτελούν ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα ανακύκλωσης Κάθε Κουτί Μετράει σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Lucid, για να καταγράψει τις απόψεις πολιτών από 14 ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με το περιβάλλον και τις συνήθειες ανακύκλωσης.Aνακύκλωση: Πολλαπλά οφέλη από τη σωστή ...

Δείτε επίσης

Η πόλη βίωνε ήδη θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

in.gr

Οι ασημόγλαροι δεν θέλουν οποιαδήποτε πατατάκια, θέλουν αυτά που τρώτε κι εσείς.

in.gr

Οι χημικές ουσίες που παράγουν οι ρίζες των φυτών και η επανάσταση που μπορεί να φέρουν στη γεωργία και την οικονομία - Οι πρώτες εικόνες από την μελέτη

lifo

Αστυνομικές έφοδοι στη Γερμανία, δρακόντεια μέτρα στην Ιταλία. Πώς αντιδρά η Ευρώπη στις ακραίες πρωτοβουλίες και δράσεις του κινήματος για το κλίμα.

in.gr

Οι αγρότες και οι αμπελώνες μάχονται για το νερό με τις κατασκηνώσεις, τα ξενοδοχεία και τα γήπεδα γκολφ που προσελκύουν τουρίστες.

in.gr

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την εθελόντρια που δαγκώθηκε από οχιά όταν κλήθηκε να την απομακρύνει από σχολείο, ο ερπετολόγος του ΑΠΘ το χαρακτήρισε μεμονωμένο.

in.gr

Μια γιορτή-ορόσημο για τη βιώσιμη αλιεία, την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης και της θαλάσσιας ρύπανσης.

in.gr