Ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής η αξιοποίηση εγχώριων ποικιλιών

Σε βορειότερες περιοχές εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να «ταξιδέψει» η ποικιλία της ελιάς Χαλκιδικής στα επόμενα χρόνια, αφού η ανάγκη της σε περισσότερο ψύχος δεν θα ευνοεί την καλλιέργειά της στο νομό λόγω της κλιματικής αλλαγής, επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αθανάσιος Μολασιώτης, συντονιστής της δράσης: «Οι Δρόμοι της Ελιάς». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΩστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες οι παραγωγοί στο νομό Χαλκιδικής θα μπορούσαν από τώρα να «περιφρουρήσουν» τους ελαιώνες τους και να εντοπίσουν τις κατάλληλες μεθόδους ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη καλλιέργεια της ...

Δείτε επίσης

Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση διαταράσσει την οικολογική ισορροπία των ωκεανών, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA).

real

Με δράσεις που αφορούν τη φύση και την προστασία της, αλλά και με πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, τιμούν αυτό το σαββατοκύριακο οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

real

Υπάρχουν 40% πιθανότητες η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια ενός έτους να υπερβεί ως το 2025 το όριο του 1,5 βαθμού πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, στόχο που θέτει η συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

real

Εκτενές αφιέρωμα του Lonely Planet παρουσιάζει τους εθνικούς δρυμούς και τα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας, 'για να δείτε τη χώρα στην πιο άγρια και εντυπωσιακή μορφή της'.

real

Για πρώτη φορά ενώνονται επιστήμονες της Μεσογείου σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο σημαντική είναι η έρευνα και η επιστήμη στη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της, με έμφαση στο ρόλο των γυναικών.

real

Περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως, κατέληξαν στα σκουπίδια των νοικοκυριών, των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών το 2019, χωρίς να καταναλωθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη επιστημόνων των Ηνωμένων Εθνών.

real

Προσπάθεια να εμπλουτιστούν με αρπακτικά πτηνά από την Κρήτη, περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, στις οποίες καταγράφεται έλλειψη, επιχειρείται μέσω της υλοποίησης προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια και περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Κρήτης.

real

Το «Stargazing» (παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων) μπορεί να είναι δύσκολo κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως λόγο των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, ο φετινός Δεκέμβριος επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις σε όσους μείνουν στα μπαλκόνια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

real