Έρευνα της Metron Analysis στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Ναι» από το 45% σε «δεύτερη Κυριακή» αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ενδιαφέροντα ευρήματα για τις τάσεις της κοινής γνώμης όσον αφορά την «επόμενη μέρα» των εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης καταγράφονται σε έρευνα της Metron Analysis που έγινε με αφορμή το Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε κατά την έναρξη του διήμερου Συνεδρίου ο Στράτος Φαναράς, το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Εάν και εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής (με το σύστημα απλής αναλογικής) «αποτρέψει» τον σχηματισμό αυτοδύναμης (μονοκομματικής) κυβέρνησης, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% ...

Δείτε επίσης

Στη Λάρισα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έφτασε το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη για την καινοτομία, με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία».

iefimerida

Τσιάρας : Το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα παρουσιάζει μια ποινική νομοθεσία, η οποία εξοπλίζει με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση των λογισμικών...

newsbomb

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

kosmodromio

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε τις τελευταίες δύο ημέρες στην 22η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια.

iefimerida

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική με Αποτελέσματα: Οι μεταρρυθμίσεις στην Εργασία και την Ασφάλιση», διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία.

iefimerida

Η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

in.gr

Λίγες μητροπόλεις του κόσμου έχουν την τύχη να φιλοξενούν έναν θησαυρό σαν το κτήμα Τατοΐου. Παρότι βρίσκεται σε εγκατάλειψη, εκατοντάδες Αθηναίοι απολαμβάνουν καθημερινά την περιοχή και θαυμάζουν, από μακριά, τα ερειπωμένα εμβληματικά κτίρια μιας άλλης εποχής.

iefimerida

Τη σημασία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της ΕΥΠ αλλά και την προστασία της Πολιτείας από τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης, ανέλυσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

iefimerida