Έρχονται τον Οκτώβριο στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό -Οι δύο φάσεις

Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΟ κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό ...

Δείτε επίσης

Παρά τις κρίσεις καταφέραμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός - «Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι ήταν, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, το 2019»

protothema

Οι δράσεις αυτές αφορούν τα υπουργεία Επικρατείας, Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Μεταφορών και του αρμόδιου υπουργείου για τον Τύπο και την ενημέρωση.

real

Καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει πρόταση εν όψει του Συμβουλίου Ενέργειας της 30ής Σεπτεμβρίου - Τι αναφέρουν στην επιστολή που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βελγίου

protothema

Τι ανησυχεί τους πολίτες για τον δύσκολο χειμώνα που ξεκινά και πώς προσδοκούν να ανταπεξέλθουν στις παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις;

real

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ υπογράφουν επιστολή προς τη Κομισιόν, με την οποία ζητούν να παρουσιάσει πρόταση για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας στις 30/9.

iefimerida

Ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση μαζί τους στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

real

Όπως όλα δείχνουν, η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της με σκοπό να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.

real

Ζητήματα του τουρισμού τέθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους του κλάδου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

iefimerida