Ταραντίλης: Πρωταρχικός ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού για την ανάπτυξη της ελληνικής εξωστρέφειας

Στην εξωστρέφεια, που πρέπει να είναι «θεμελιώδες χαρακτηριστικό», αναφέρθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.Μιλώντας στη συνεδρίαση με θέμα «Εξωστρέφεια και ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας», που είχε προσκεκλημένο ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, ο κ. Ταραντίλης επισήμανε πως «η εξωστρέφεια είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό ενός γόνιμου οικοσυστήματος τεχνολογικής καινοτομίας, καθότι τα καινοτόμα προϊόντα και οι καινοτόμες υπηρεσίες που παράγονται μέσα σε αυτό απευθύνονται όχι μόνο στην εγχώρια αλλά κυρίως στην παγκόσμια αγορά».Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αφού αναφέρθηκε στα μέλη που συναποτελούν το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας (δηλαδή, φορείς ...

Δείτε επίσης

Μετωπική επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «αν νομίζουν πως θα ρίξουν τον Μητσοτάκη με TikTok, είναι γελασμένοι».

iefimerida

Αναλλοίωτο παραμένει το πολιτικό σκηνικό, τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και μερικές ημέρες μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Open.

iefimerida

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος μίλησε στην ΕΡΤ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

iefimerida

«Ο αναθεωρητισμός δεν είναι αποδεκτός στον 21ο αιώνα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

iefimerida

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος μίλησε στην ΕΡΤ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

iefimerida

Μήνυμα για τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και στήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και της εξωστρεφούς βιομηχανίας, έδωσε απόψε ο Κωστής Χατζηδάκης στη γ.σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

iefimerida

Οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ, οι ηγέτες των οποίων συνεδρίασαν την Παρασκευή (29/9) στη Μάλτα, ζήτησαν να υπάρξει μια «ενιαία» και «διαρθρωτική» απάντηση στη μεταναστευτική κρίση.

iefimerida

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο των 9.

iefimerida