Το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ζακύνθου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόκειται για το ναυάγιο του λαθρεμπορικού πλοίου «Παναγιώτης», που συνέβη την 1η Οκτωβρίου 1980 στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.

Η ιστορία του μότορσιπ «Παναγιώτης», 450 τόννων, ξεκινά το 1937 από τη Σκωτία, όπου ναυπηγήθηκε με το όνομα «Saint Bedan». Το 1964 περνά σε ελληνικά χέρια (Μ. Γκιγκιλίνης) και μετονομάζεται σε «Μερόπη». Δύο χρόνια αργότερα αλλάζει ιδιοκτησία και μετονομάστηκε σε «Χάρις» από τον νέο του ιδιοκτήτη Ν. Κάλφα. Το 1975 μεταπωλείται για τρίτη φορά και αλλάζει το όνομά του σε «Παναγιώτης» από την πλοιοκτήτρια εταιρεία «P. Lisicatos & Company» με έδρα τον ...

Δείτε επίσης

Η διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής Platforms Project έρχεται από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

iefimerida

Ο Bryan Adams, ο Καναδός ρόκερ με τις αναρίθμητες επιτυχίες και βραβεύσεις ανακοίνωσε την έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας του που ξεκινά με δύο συναυλίες στην Ελλάδα.

iefimerida

Το είχε αγοράσει έναντι ποσού 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

kosmodromio

Εκδήλωση αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες διοργανώνει στην Πυλαία η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, παραμένοντας αρωγός στις εκδηλ

thestival

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης και ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου, στον απόηχο του 36ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, παρουσιάζουν σε πρώτη δημόσια προβολή την παράσταση ΛΟΥΛΟΥ – ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ [1993-2023], σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρί

thestival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου παίρνει την αφορμή για το πρόγραμμά του από τη βραχύβια ιστορία του Scala.

kathimerini

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του δεκάδες θεατρικές πρεμιέρες και μεγάλη ποικιλία έργων που θα φιλοξενηθούν στις αθηναϊκές σκηνές.

iefimerida

Ο χώρος τέχνης 1927 παρουσιάζει την ομάδα Visoes Uteis (Χρήσιμα Οράματα) από το Πόρτο της Πορτογαλίας στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

kosmodromio