Το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ζακύνθου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόκειται για το ναυάγιο του λαθρεμπορικού πλοίου «Παναγιώτης», που συνέβη την 1η Οκτωβρίου 1980 στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.

Η ιστορία του μότορσιπ «Παναγιώτης», 450 τόννων, ξεκινά το 1937 από τη Σκωτία, όπου ναυπηγήθηκε με το όνομα «Saint Bedan». Το 1964 περνά σε ελληνικά χέρια (Μ. Γκιγκιλίνης) και μετονομάζεται σε «Μερόπη». Δύο χρόνια αργότερα αλλάζει ιδιοκτησία και μετονομάστηκε σε «Χάρις» από τον νέο του ιδιοκτήτη Ν. Κάλφα. Το 1975 μεταπωλείται για τρίτη φορά και αλλάζει το όνομά του σε «Παναγιώτης» από την πλοιοκτήτρια εταιρεία «P. Lisicatos & Company» με έδρα τον ...

Δείτε επίσης

Δύο σημαντικοί ηθοποιοί σε ένα εξαίσιο θεατρικό έργο. Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

iefimerida

Έβαλε την υπογραφή του στην θρυλική μουσική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη «Μαγική Πόλις», που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1963.

kosmodromio

Μια σημαντική περιοδική έκθεση με θέμα, «Οι στρατιωτικοί Άγιοι στο Βυζάντιο», φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο της Καστοριάς.

iefimerida

Δώρα για τα Χριστούγεννα με γούστο και φινέτσα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, στο πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

iefimerida

Ο ηθοποιός Clarence Gilyard Jr. πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

newsbomb

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 η Κατερίνα Βρανά θα παρουσιάζει τη νέα της σόλο stand up comedy παράσταση «Ντερμπεντέρισσα».

kathimerini

Μέσα σε λίγες μέρες η νέα σειρά των δημιουργών του περιβόητου Dark έχει γίνει το νέο φαινόμενο του Netflix. Είναι όντως ό,τι καλύτερο έχει προβληθεί στη δημοφιλή πλατφόρμα;

iefimerida

Ας ελπίσουμε ότι οι προσευχές των Ελλήνων φαν των Metallica θα εισακουστούν και θα τους δούμε ξανά στη χώρα μας...

newsbomb