Ο τιμητικός τόμος για το Έτος Καμπανέλλη

Στον κορυφαίο Έλληνα μεταπολεμικό δραματουργό και διανοούμενο είναι αφιερωμένος ο τόμος «Ιάκωβος Καμπανέλλης (1921-2011). Ο ανανεωτής της Νεοελληνικής Δραματουργίας», μια έκδοση του ΥΠΠΟΑ, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην Πινακοθήκη Γκίκα-Μουσείο Μπενάκη, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη. Στην παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λογοτεχνικού Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη του ΥΠΠΟΑ, όπως κηρύχθηκε το 2022 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του σπουδαίου δημιουργού, συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Έτους, Ελένη Δουνδουλάκη, ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, Αθανασία Παπαθανασίου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του συγγραφέα, και ...

Δείτε επίσης

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

newsbomb

Με περισσότερους από 15.000 θεατές στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου η Ιφιγένεια, αφού ολοκλήρωσε μία μεγάλη περιοδεία, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο.

iefimerida

Με περισσότερους από 15.000 θεατές στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου η Ιφιγένεια, αφού ολοκλήρωσε μία μεγάλη περιοδεία, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο.

iefimerida

Την σκηνοθεσία της παράστασης «Φιλουμένα Μαρτουράνο» υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

newsbomb

Μνημειακό, αν και φτιαγμένο από φθαρτά, ευτελή υλικά, το έργο του Κωστή Βελώνη που παρουσιάζεται στην Ελευσίνα υπό τον γενικό τίτλο «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, σαν αρχαίο ερείπιο.

iefimerida

Η Μαρία Ναυπλιώτου, αυτη τη θεατρική σεζόν, ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο, τη Φιλουμένα.

iefimerida

Καμιά ρωσική ταινία δεν θα είναι φέτος υποψήφια για Όσκαρ, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η Ρωσική Ακαδημία Κινηματογράφου, την ώρα που οι ΗΠΑ και η Ρωσία περνούν μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία τους με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

iefimerida

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο εμπορικές ταινίες στα ελληνικά σινεμά για το τετραήμερο 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

newsbomb