Σύγχρονη τέχνη σε «Τροχιές μνήμης» 1821 στο Ίδρυμα Κυδωνιέως στην Άνδρο

Στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης είναι αφιερωμένοι φέτος οι 27οι εικαστικοί «Πλόες» του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως της Άνδρου, μέσα από την ομαδική έκθεση με τίτλο «Τροχιές μνήμης». Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ανοίγει στις 31 Ιουλίου στην Χώρα της Άνδρου.

Η μνήμη, κατά την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικό Τέχνης Αθηνά Σχινά «είναι τρόπος αντίστασης σε σχέση με το πώς θα δεις θα συνδυάσεις και θα επεξεργαστείς τις μνήμες, για να διαμορφώσεις ουμανιστικά, αξιακά συστήματα». Μ΄ αυτό το σκεπτικό επέλεξε η ίδια τους καλλιτέχνες και τα έργα.

Σημείο αναφοράς της έκθεσης για τις μνήμες ...

Δείτε επίσης

Ο Δρ Στέφανος Κούτρας, πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης», δράττεται της ευκαιρίας με αφορμή συζήτηση για τις πολιτιστικές δράσεις της "Πανθεσσαλικής"

magnesianews

Ξεκίνησε την Παρασκευή 24/9/2021 στο Μουσείο Πόλης του Βόλου η έκθεση του εφέδρου αξιωματικού Χαράλαμπου Γάτου ο οποίος εκθέτει 10 έργα του με θέμα "Από

magnesianews

Στο πλαίσιο της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, το φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών διοργανώνει το πρώτο MPArt.OS (Μύλος Παραστατικών Τεχνών Στην Οθόνη)

larissanet

Οι επαγγελματίες του χώρου μιλούν στην «Κ» για τη μυθοπλαστική «άνθηση» της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

kathimerini

Ηταν με διαφορά μία από τις πιο συγκινητικές συναντήσεις που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη μέχρι τώρα θητεία της.

kathimerini

Οι εκδόσεις Θράκα παρουσιάζουν το βιβλίο του ποιητή Δημήτρη Αθανασέλου «Το πρόσωπο εντός μου», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 μ.μ., στο καφέ του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

larissanet

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας, Le Figaro

athensvoice