Η αλήθεια πίσω από την πιο αμφιλεγόμενη γυναίκα της Αρχαίας Ρώμης -Ποια ήταν η σκληρή αυτοκράτειρα Λιβία Δρουσίλλα

Η πρώτη αυτοκράτειρα της Ρώμης, Λιβία Δρουσίλλα, έχει δαιμονοποιηθεί εδώ και αιώνες, ως μια φονική κακιά γυναίκα. Αλλά με την ευκαιρία μιας νέας σειράς για τη ζωή της, η Daisy Dunn από το BBC, προσπαθεί να διαχωρίσει τα γεγονότα από τη φαντασία.«Λιβία: μια μάστιγα στο έθνος ως μητέρα, μια πληγή στο σπίτι του Καίσαρα ως μητριά». Αυτή ήταν η καταδικαστική εκτίμηση του Τάκιτου για τη Λιβία Δρουσίλλα, την πρώτη αυτοκράτειρα της Ρώμης. Ο αρχαίος ιστορικός υποστήριξε ότι η Λιβία είχε τον σύζυγό της, αυτοκράτορα Αύγουστο, υπό τον έλεγχό της, και εξόρισε ή σκότωσε κάθε πιθανό κληρονόμο του θρόνου, προκειμένου να ...

Δείτε επίσης

Ο βρετανός συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1948 στο Aldershot της νοτιοανατολικής Αγγλίας

in.gr

Ο Ρόαλντ Νταλ, ο διάσημος συγγραφέας κλασικών παιδικών βιβλίων, όπως τα «Ματίλντα», «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» και «Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο», πίστευε σε ιστορίες που συνάρπαζαν τους νεαρούς αναγνώστες, ωθώντας τους έτσι να αναπτύξουν μια ισόβια αγάπη για τα βιβλία.

iefimerida

Για τους περισσότερους από εμάς, η πανδημία σημαίνει καταναγκαστική μοναξιά. Αλλά για άλλους, ήταν η ευκαιρία να αναζητήσουν αυτή τη μοναξιά. Και ποιο μέρος θα ήταν το καλύτερο να το κάνουν αυτό καλύτερα; Φυσικά ο απομακρυσμένος Αρκτικός Κύκλος.

iefimerida

Ήταν η λαμπερή τελευταία αυτοκράτειρα του Ιράν, η οποία ήταν γνωστή ως «Τζάκι Κένεντι της Μέσης Ανατολής» και έκανε παρέα με τους Σαλβαντόρ Νταλί και Άντι Γουόρχολ.

iefimerida

Πολλές είναι οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών που καταλήγουν σε μια ιστορία βγαλμένη κυριολεκτικά από το πιο απίθανο σενάριο ταινίας θρίλερ. Μία από αυτές, η ιστορία της δολοφονίας της οικογένειας Γουάτς στο Κολοράντο που συγκλόνισε την αμερικανική κοινωνία και οδήγησε σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το Netflix.

iefimerida