Ο Σάχης του Ιράν και το φαραωνικό «πάρτι» για τα 2.500 χρόνια της Περσίας

Σε άρθρο μας την Κυριακή 25/9/2022 στο protothema.gr με τίτλο «Ο Σάχης, η Ισλαμική Επανάσταση και οι γυναίκες στο Ιράν πριν και μετά το 1979», αναφερθήκαμε περιληπτικά στον τελευταίο Σάχη στο Ιράν Μοχαμέντ Ρεζά Παχλαβί, τα σημαντικότερα γεγονότα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του στη χώρα και την ανατροπή του από τους φανατικούς Μουσουλμάνους, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Αγιατολάχ Χομεϊνί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θεωρούμε ότι παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις που έγιναν στην Περσέπολη το 1971 για τα 2.500 χρόνια από την ίδρυση του περσικού κράτους. Επρόκειτο για το πιο «πολυτελές πάρτι όλων των εποχών», κατά τον Σάχη ή το πιο ...

Δείτε επίσης

Τα φυσικά μαργαριτάρια του Κατάρ έχουν σπάνια συλλεκτική αξία και αποτιμώνται σε πολλά χιλιάδες δολάρια.

in.gr

Η Αϊρίν Καρά ξεκαθάριζε τραγουδώντας ότι ο στόχος είναι κοντά: «Θα ζήσω για πάντα / Θα μάθω να πετάω ψηλά / Ω, θα ζήσω για πάντα / Μωρό μου, θυμήσου το όνομά μου». Ο θάνατός της, στα 65 της, μας κάνει να θυμηθούμε ένα λατρεμένο σήριαλ που καθόρισε κάποιες γενιές.

in.gr

Η Mercedes-Benz 190, ή αλλιώς 'Baby Benz', κλείνει τα 40 της χρόνια και το γιορτάζει. 40 χρόνια επιτυχίας στην παγκόσμια αγορά, τις καρδιές των Γερμανών, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

caranddriver

Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος υποδεχόταν το πιο διάσημο ζευγάρι της εποχής στο αεροδρόμιο ξεπερνάει κάθε φαντασία.

womantoc

Η εντυπωσιακή δημιουργία παρέμεινε για περισσότερα από πενήντα χρόνια μέσα σε μια βαλίτσα.

womantoc

Το ντοκιμαντέρ του Netflix, "Jimmy Savile: A British Horror Story", αφηγείται την ιστορία του τρομακτικότερου σκανδάλου σεξουαλικών κακοποιήσεων στη Μεγάλη Βρετανία

womantoc

Μια σταρ του κινηματογράφου. Μια συνθέτρια της πρωτοπορίας. Μια τηλεκατευθυνόμενη τορπίλη. Το Wi-Fi. Τόσο απλά, κάποιοι άνθρωποι προηγούνται της εποχής τους.

in.gr