fbpx Τυρόπιτες κουρού | mainlynews.gr

Τυρόπιτες κουρού

7γρ. αλάτι1 αβγό200γρ. ελαιόλαδοΓια τη γέμιση400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη100γρ. γιαούρτι στραγγιστό200γρ. γραβιέρα, τριμμένη1 αβγόαλάτι, πιπέρι1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμαΔιαδικασίαΓια τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις γέμισης και ανακατεύετε καλά.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας ...

Δείτε επίσης

Η εποχή για σούπες έφτασε - Και αυτή εδώ η χορτόσουπα µε λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιµη!

protothema

Ρίχνουµε τα σουτζουκάκια στο τηγάνι µε τη σάλτσα και σιγοβράζουµε για 15΄ µέχρι να µαλακώσουν και να δέσει

protothema

Μια «πίτσα» της Μέσης Ανατολής, µε πικάντικο κιµά και µαϊντανό - 1 ΩΡΑ + ΑΝΑΜΟΝΗ | ΕΥΚΟΛΟ

protothema

Εκτέλεση:Μπιφτέκια: Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε διαδοχικά όλα τα υλικά και παράλληλα ανακατεύουµε.

protothema

Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα τ

protothema

ΔιαδικασίαΛιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.

protothema

Προσθέτετε την ντομάτα και το ζωμό από τις γαρίδες ρίχνοντας αρκετό νερό ώστε να έχετε τρία φλιτζάνια ζωμό.

protothema