Στους δρόμους οι Δανοί εναντίον της κατάργησης θρησκευτικής αργίας

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην Κοπεγχάγη για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την κατάργηση μιας θρησκευτικής αργίας, η οποία εκτιμά ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των αυξημένων αμυντικών δαπανών στον δρόμο της Δανίας προς το ΝΑΤΟ. Η διαδήλωση οργανώθηκε από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας που αντιτίθενται στην κατάργηση της Μεγάλης Ημέρας Προσευχής, μιας χριστιανικής εορτής που πέφτει την τέταρτη Παρασκευή μετά το Πάσχα και χρονολογείται από το 1686.Τα συνδικάτα που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία εκτιμούν ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 50.000 άτομα, γεγονός που θα την έκανε τη μεγαλύτερη διαδήλωση της Δανίας εδώ και πάνω ...

Δείτε επίσης

«Δεν θα πετάξουμε πέτρες, απλώς θα προσευχηθούμε. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια γιατί θα έρθουν προβοκάτορες», είπε ο Μητροπολίτης Παύλος.

kosmodromio

Μία ακόμα ύστατη προσπάθεια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να σταματήσει η εκδίωξη των μοναχών και κληρικών από την ιστορική Αγία Λαύρα του Κιέβου.

kosmodromio

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δήλωσε, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

kosmodromio

Μεταξύ των προτάσεων είναι και εκείνη που αφορά τον θεσμό των Διακονισσών στην Ορθοδοξία, που προσεγγίσθηκε από Θεολογικής και ιστορικής πλευράς.

kosmodromio

Με τη δογματική συνδρομή του Αμβρόσιου, η Εκκλησία βρήκε άλλο ένα πρόσχημα για να επιτεθεί σε έναν λαϊκό θεσμό, με τον οποίο έχει πολλά προηγούμενα.

kosmodromio

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Τκατσένκο, δήλωσε επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστός έλεγχος για αυτά τα λείψανα.

kosmodromio

«Προσευχόμαστε να αλλάξει ο Θεός τη γνώμη των ανθρώπων που θέλουν οι αδελφοί μας να φύγουν από το μοναστήρι τους».

kosmodromio

Ο Κύριλλος προέτρεψε τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους διεθνείς οργανισμούς να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» κατά του κλεισίματος του μοναστηριού όπου εδρεύει η Εκκλησία.

kosmodromio