
Δείτε επίσης
«Δεν θα πετάξουμε πέτρες, απλώς θα προσευχηθούμε. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια γιατί θα έρθουν προβοκάτορες», είπε ο Μητροπολίτης Παύλος.
Μία ακόμα ύστατη προσπάθεια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να σταματήσει η εκδίωξη των μοναχών και κληρικών από την ιστορική Αγία Λαύρα του Κιέβου.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δήλωσε, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Μεταξύ των προτάσεων είναι και εκείνη που αφορά τον θεσμό των Διακονισσών στην Ορθοδοξία, που προσεγγίσθηκε από Θεολογικής και ιστορικής πλευράς.
Με τη δογματική συνδρομή του Αμβρόσιου, η Εκκλησία βρήκε άλλο ένα πρόσχημα για να επιτεθεί σε έναν λαϊκό θεσμό, με τον οποίο έχει πολλά προηγούμενα.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Τκατσένκο, δήλωσε επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστός έλεγχος για αυτά τα λείψανα.
«Προσευχόμαστε να αλλάξει ο Θεός τη γνώμη των ανθρώπων που θέλουν οι αδελφοί μας να φύγουν από το μοναστήρι τους».
Ο Κύριλλος προέτρεψε τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους διεθνείς οργανισμούς να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» κατά του κλεισίματος του μοναστηριού όπου εδρεύει η Εκκλησία.